ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε προεκλογική τροχιά η Ν.Δ.

Σε προεκλογική τροχιά η Ν.Δ.
Σκληραίνει μέρα με την ημέρα την τακτική της η Νέα Δημοκρατία...

Σκληραίνει μέρα με την ημέρα την τακτική της η Νέα Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να κινείται πια σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς με συνεχείς παρεμβάσεις, προσωπικές επιθέσεις, σκληρή φρασεολογία και πολιτικές αιχμές.

Ο «απαράδεκτος» -όπως εσχάτως τον χαρακτήρισε- Γιάννης Ραγκούσης, συνεχίζει να αντιμετωπίζεται από τα στελέχη της παράταξης ως ο «αρχιτέκτονας του χάους», χωρίς όμως το κόμμα να απαλλάσσει τον πρωθυπουργό από τις ευθύνες του, καταλογίζοντάς του το ρόλο του «απλού θεατή».

Χθες πάντως η ΝΔ αποφάσισε να αλλάξει γραμμή, βλέποντας πίσω από την στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου στο ζήτημα των ταξί που παρέλυσε τη χώρα, κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

«Φαίνεται πως η κυβέρνηση, με την αναγόρευση του θέματος των ταξί σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα και σχεδόν αποκλειστικό θέμα της ειδησεογραφίας, έχει επιλέξει τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής των πολιτών από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα του Τόπου. Κάθε μέρα που περνά, η προκλητική αδράνεια του πρωθυπουργού να λύσει το πρόβλημα, ενισχύει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας», σημείωσε ο Γιάννη Μιχελάκης, δίνοντας άλλο χρώμα και διάσταση στη κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Στο τρέξιμο τα στελέχη

Την ίδια ώρα τα στελέχη του κόμματος, κάνουν πράξη την άνωθεν εντολή για εξωτερίκευση των θέσεων της παράταξης, με συνεχείς επαφές και περιοδείες.

Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Κόμματος και Υπεύθυνος για τα Περιφερειακά Μ.Μ.Ε., Άκης Γεροντόπουλος, επισκέφθηκε χθες τη Σμύνθη, που κατοικείται από Έλληνες Μουσουλμάνους προκειμένου να μετάσχει σε συνεδρίαση της νεοϊδρυθείσας τοπικής επιτροπής της ΝΔ.

Το γαλάζιο στέλεχος έδωσε μάλιστα εγγυήσεις για ισονομία και ισοπολιτεία σε όλους τους πολίτες επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις Σαμαρά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη ότι «έχουμε χρέος να οικοδομούμε διαρκώς ένα Μοντέλο Ανοικτής Δημοκρατικής Κοινωνίας».