ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Οι δανειστές επιμένουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Παππάς: Οι δανειστές επιμένουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Στο άνοιγμα των εργασιακών ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος μάλιστα στη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ομολόγησε – για πολλοστή φορά – ότι το ΔΝΤ απέτυχε όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι ενώ το Ταμείο παραδέχεται τα λάθη του, τα επαναλαμβάνει.

Ο κ. Παππάς σε δηλώσεις του από τη Ρώμη, όπου συμμετέχει ως παρατηρητής στη συνεδρίαση των υπουργών Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σημείωσε : «Την ώρα που μιλάμε, επιμένουν στην πλήρη απελευθέρωση των περιορισμών στις συλλογικές απολύσεις και στην επαναφορά του lock-out».

Όπως είπε: «Εάν η οικονομία είναι στάσιμη και ισχύουν ομαδικές απολύσεις, τότε οι εταιρείες θα απολύουν και δεν θα προσλαμβάνουν και η στασιμότητα θα γίνει ύφεση».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε σημαντική την παραδοχή της κυρίας Λαγκάρντ για το ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ δεν ήταν επιτυχημένο στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Το δίδαγμα είναι ότι πρέπει να συστήσουμε μία συμμαχία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να μπορεί η Ευρώπη να λύνει τα προβλήματά της με διαφάνεια και δημοκρατική ευθύνη. Έτσι δεν θα καταφεύγουμε σε θεσμούς που κάνουν λάθη, τα οποία παραδέχονται αλλά μετά τα επαναλαμβάνουν».

Σχετικές ειδήσεις