ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα βήματα της «Πλεύσης Ελευθερίας» από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Τα επόμενα βήματα της «Πλεύσης Ελευθερίας» από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Τα επόμενα βήματα συγκρότησης της «Πλεύσης Ελευθερίας» ανακοίνωσε η επικεφαλής της κίνησης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας παράλληλα απολογισμό της τρίμηνης δράσης της, σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας.

Η στελέχωση του κόμματος και η οργάνωση της δομής του, θα εξελιχθεί σύμφωνα με τις ομάδες εργασίας που θα προκύψουν με τη συμπλήρωση του «Ηλεκτρονικού Φύλλου Πλεύσης» το οποίο ήδη διακινείται στο διαδίκτυο.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε «όσους αγκάλιασαν την Πλεύση Ελευθερίας» από την πρώτη στιγμή με μηνύματα υποστήριξης, να συμπράξουν στην συγκρότηση των θεματικών ομάδων και των τοπικών πυρήνων, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα και δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά τους στα πεδία της επιλογής, του ενδιαφέροντος, της γνώσης, της ειδίκευσής τους.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, πρόσθεσε, θα συγκροτηθούν ομάδες και πυρήνες κατά θεματικό περιεχόμενο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται οι περιοδείες της Πλεύσης Ελευθερίας σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη δια ζώσης προσέγγιση.

Την κ. Κωνσταντοπούλου προλόγισε το στέλεχος της Κίνησης Μιχ. Χουρδάκης, ο οποίος, αναφερόμενος στην επιλογή του χώρου, στο πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ, τον χαρακτήρισε τόπο-σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα και της αντίστασης του ελληνικού λαού. Επισήμανε δε, ότι η ημέρα της σημερινής εκδήλωσης, «συμπίπτει με την συμπλήρωση τριών μηνών από την πρώτη ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας, και με τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το Κοινωνικό Φόρουμ στη Γένοβα, που αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς των κοινωνικών κινημάτων».

Στο πλαίσιο του απολογισμού της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογράμμισε ότι σε αυτό το διάστημα ολοκληρώθηκαν τα πρώτα βήματα για τη συγκρότηση ενός κόμματος-κινήματος μέσα από την κοινωνία, με στόχο «την απελευθέρωση της χώρας από τα μνημονιακά δεσμά».

Με στόχο να κρατηθεί το εγχείρημα «ανοιχτό, αμεσοδημοκρατικό, με την κοινωνία στο επίκεντρο και την νεολαία στην πρώτη γραμμή», η κ Κωσταντοπούλου περιόδευσε σε πολλά σημεία της χώρας. Επίσης, η «Πλεύση» διοργάνωσε αρκετές θεματικές εκδηλώσεις και συναντήσεις, έχοντας στηρίξει και συμπράξει ενεργά με κινήματα, πρόσωπα και πρωτοβουλίες πολιτών για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Σχετικές ειδήσεις