ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρωτοβουλία Παυλόπουλου που εκθείασε ο Μπαχ της ΔΟΕ στην έναρξη της Ολυμπιάδας

Η πρωτοβουλία Παυλόπουλου που εκθείασε ο Μπαχ της ΔΟΕ στην έναρξη της Ολυμπιάδας

Σε περίοπτη θέση στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Ρίο της Βραζιλίας, σε ειδική προθήκη έχουν τοποθετηθεί δύο λίθοι, τους οποίους «προσκυνά» από χτες (04/08/2016) η υφήλιος.

Πρόκειται για δύο λίθους που εστάλησαν εκεί απ’ την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την αρχαία Ολυμπία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Πρόεδρος, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, είχε την ιδέα να κοσμήσουν το Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο λίθοι απ’ την αρχαία Ολυμπία, που θα είναι προς τιμή και στη μνήμη των αθλητών που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ιδέα έγινε ασμένως αποδεκτή απ’ τον Πρόεδρο της ΔΟΕ.

Και υλοποιήθηκε.

RIO OLYMPIA

Οι λίθοι εστάλησαν, τοποθετήθηκαν σε ειδική προθήκη σε περίοπτη θέση στο Ολυμπιακό Χωριό και έχουν γίνει αντικείμενο θαυμασμού απ’ τους αθλητές αλλά και τους επισκέπτες του χώρου.

Μάλιστα σε ειδική τελετή ο Τ. Μπαχ έκανε αναφορά στους λίθους, τον συμβολισμό τους, αλλά και την πρωτοβουλία του Έλληνα Προέδρου, αναφορά που έγινε δεκτή με εκδηλώσεις θαυμασμού.

Έτσι η Ελλάδα, η χώρα από όπου ξεκίνησαν και οι Ολυμπιάδες της αρχαιότητας αλλά και οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, βρέθηκε στο κέντρο εγκωμιαστικών σχολίων και δημοσιευμάτων παγκοσμίως.

Και μάλιστα –επαναλαμβάνουμε- με τρόπο θετικό, τρόπο που δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί, μπορεί να βγει απ’ τα τούνελ της απαξίωσης και να ξαναβρεί τη θέση που της αρμόζει...

Σχετικές ειδήσεις