ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Πώς ο Στουρνάρας «κέρδισε» τον Τσίπρα στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής

Bloomberg: Πώς ο Στουρνάρας «κέρδισε» τον Τσίπρα στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής

Εκτενές αφιέρωμα στο θέμα της Τράπεζας Αττικής δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg.

Το άρθρο κάνει λόγο για ήττα του Αλέξη Τσίπρα από τον Γιάννη Στουρνάρα, υποστηρίζοντας πως αυτό το γεγονός μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική εφόσον φυσικά το επιθυμεί και αφού ολοκληρωθεί η θητεία του ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Ο κ. Στουρνάρας απείλησε να θέσει την Τράπεζα Αττικής υπό εποπτεία, εάν δεν γίνονταν δεκτός ως διευθύνων σύμβουλος αυτός που είχε επιλέξει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η απόφαση αυτή ταρακούνησε την ελληνική κυβέρνηση η οποία αντιμετώπιζε την Τράπεζα Αττικής -μη συστημική τράπεζα – ως όχημα ελέγχου του τραπεζικού τομέα. Μετά την απειλή Στουρνάρα οι μέτοχοι της Τράπεζας Αττικής αποφάσισαν να δεχθούν τον υποψήφιο της ΤτΕ».

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του κ. Αριστείδη Χατζή, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος κάνει λόγο για «ψυχρό πόλεμο» μεταξύ Τσίπρα και Στουρνάρα. «Υπάρχει ένας Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ των δύο, ο οποίος ενίοτε αναζωπυρώνεται. Τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κυβέρνηση υπάρχουν φωνές που θέλουν να "πάρουν το κεφάλι" του Στουρνάρα, αλλά η ηγεσία κατανοεί ότι δεν μπορεί να το πράξει, καθώς έχει τη στήριξη της ΕΚΤ».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Τσίπρας και Στουρνάρας το περασμένο Σάββατο, αλλά και στο θέμα που αφορά τον εκτεταμένο δανεισμό προς τον Χρ. Καλογρίτσα «η οικογένεια του οποίου κέρδισε μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που δημοπρατήθηκαν, με το ποσό των 53 εκατ. ευρώ».

Αναφορά γίνεται και για τις «στενές σχέσεις» του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα αλλά και τις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη ενάντια στον κ. Στουρνάρα και φυσικά την απάντηση του διοικητή της ΤτΕ.

Σχετικές ειδήσεις