Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση

Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση

«Έχουμε τελειώσει την Καλογριτσειάδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ερωτώμενος για τις τηλεοπτικές άδειες και την υπόθεση Καλογρίτσα.

Συνεχίζοντας ο υπουργός τόνισε πως, «Διασφαλίσαμε έναν καθαρό διαγωνισμό, διαφανέστατο, ισότιμο για όλους», όταν ρωτήθηκε για τον διαγωνισμό

Στην ερώτηση για τις σχέσεις του με την οικογένεια Καλογρίτσα, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε με αυστηρό ύφος, «Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση. Για καμία».

«Θα πάω εγώ στον εισαγγελέα τον φάκελλο» συνέχισε ο υπουργός Υποδομών επιχειρηματολογώντας ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για δημόσια έργα στα οποία έχει συμμετοχή ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας δεν ισχύουν.

Επέκρινε μάλιστα τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι και Alpha. Ο κ. Σπίρτζης υπεραμύνθηκε των θεσμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου,όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ειδικά για τον οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος» αναρωτήθηκε: «Ανατέθηκαν αυτά τα έργα στον κ. Καλογρίτσα μέχρι σήμερα που μιλάμε; Όχι».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το θέμα της Τράπεζας Αττικής σε σχέση με τις κατηγορίες ότι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει σχεδό το 80% των κεφαλαίων που έδωσε για τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. «Το ΤΣΜΕΔΕ εισηγήθηκε στο ΕΤΑΑ και τοΔΣ του ΕΤΑΑ πήρε την απόφαση» τόνισε ο υπουργός Υποδομών αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η δεύτερη ανακεφαιολοποίηση της Αττικής που αξίωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν αναγκαία.

Για τα δάνεια που έχει λάβει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής τόνισε ο κ. Σπίρτζης: «Εξυπηρετείται το δάνειο του κ. Καλογρίτσα και έχει εγγυήσεις».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «άλλα δάνεια δεν εξυπηρετούνται: του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ»