ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Άγριος καυγάς Τσίπρα με υπουργό στο τηλέφωνο - Όλος ο διάλογος

Ανασχηματισμός: Άγριος καυγάς Τσίπρα με υπουργό στο τηλέφωνο - Όλος ο διάλογος

Ανασχηματισμός:Πλούσιο ήταν το παρασκήνιο του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε χθες (04/11/2016) βράδυ, καθώς μόνο η υπόθεση που αφορούσε στην τοποθέτηση του Νίκου Φίλη σε άλλο υπουργείο διήρκησε αρκετές ώρες για να πειστεί ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Φίλη που βρισκόταν στην Κρήτη και του ζήτησε να αποχωρήσει από το υπουργείο Παιδείας, αντιπροτείνοντας όχι ένα αλλά τρία στην σειρά υπουργεία: το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Εσωτερικών, ακόμα και το υπουργείο Εργασίας.

Ο Νίκος Φίλης στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από το Μαξίμου απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι ή θα παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας ή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ο Πρωθυπουργός είπε στον Νίκο Φίλη: «Πρέπει να παραμείνεις στην κυβέρνηση, αλλά δεν μπορώ να σε κρατήσω στο υπουργείο Παιδείας. Πρέπει να κλείσουμε το μέτωπο με την Εκκλησία σε αυτήν τη φάση και δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Τότε ο πρώην υπουργός Παιδείας φέρεται να απάντησε σε πολύ έντονο ύφος: «Με εμφανίζεις ως αποτυχημένο υπουργό με αυτή σου την κίνηση και δείχνεις ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω στα αιτήματα της Εκκλησίας. Λυπάμαι, δεν μπορώ παρά να παραμείνω βουλευτής αν δεν είμαι στο υπουργείο Παιδείας».

Μετά από σχεδόν δύο ώρες τηλεφωνικών επικοινωνιών, ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε ότι ο Νίκος Φίλης ήταν αμετάπειστος και αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του τον κ. Γαβρόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Σχετικές ειδήσεις