ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Πότε θα συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος – Κυπριακό, προσφυγικό και ελληνοτουρκικές σχέσεις στην ατζέντα των συνομιλιών

Σε ανοιχτή γραμμή είναι τα τελευταία 24ωρα οι ελληνικές και τουρκικές διπλωματικές Αρχές με αφορμή τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Αθήνα και Λευκωσία συμφώνησαν πως ιδανική ημερομηνία είναι η 4η Δεκεμβρίου, πρόταση που έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην Άγκυρα.

Ο τόπος της συνάντησης δεν έχει ξεκαθαρίσει και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και το ενδεχόμενο Τσίπρας και Ερντογάν να συναντηθούν σε ουδέτερο έδαφος.

Αναστασιάδης και Ακιντζί, στις συνομιλίες τους στην Ελβετία συμφώνησαν ότι... διαφωνούν, με μεγαλύτερα «αγκάθια» να αποτελούν τα κριτήρια που αφορούν στο ποσοστό εδάφους των συνιστωσών πολιτειών, στον αριθμό επιστροφής προσφύγων, στην απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων και στο ποσοστό ακτογραμμής.

Την περασμένη Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία συζήτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αλλά και για την ισχύ της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Σχετικές ειδήσεις