ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE - Τσίπρας Βερολίνο: Σε θετική πορεία το ελληνικό πρόγραμμα – Ανάπτυξη 2,7% το 2017

LIVE - Τσίπρας Βερολίνο: Σε θετική πορεία το ελληνικό πρόγραμμα – Ανάπτυξη 2,7% το 2017

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν θα ανεχτεί αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από την Τουρκία ενώ ζήτησε βιώσιμη λύση για το Κυπριακό «χωρίς στρατό κατοχής».

«Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που δοκιμάζει τις δυνατότητές μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις: οικονομία, ασφάλεια, μετανάστευση. Η περίοδος απαιτεί καλή πίστη, συνεργασία και αλληλοεκτίμηση μεταξύ των εταίρων. Κοινός μας στόχος ο απεγκλωβισμός από τις πολλαπλές κρίσεις και το να σφυρηλατήσουμε το νέο όραμα για την Ευρώπη. Κοινή απειλή είναι η άνοδος των ακροδεξιών στην Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δημοκρατικές δυνάμεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θα συζητήσουμε και για τις δυσκολίες με την Τουρκία μετά το αποτρόπαιο πραξικόπημα του Ιουλίου. Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και του τρίτου μνημονίου και τόνισε: «Θα ενημερώσω την καγκελάριο για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, την θεαματική υπεραπόδοση των εσόδων και την επιστροφή μετά από πολλά χρόνια στην ανάπτυξη. Θα έχουμε ανάπτυξη 2,7% την επόμενη χρονιά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Προσέθεσε δε:«Όραμά μας είναι η ανάπτυξη να μην αφορά μόνο στατιστικές και αριθμούς αλλά να ανακουφίσει όλους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τεράστιες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης απαιτεί γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους. Να στείλουμε μήνυμα στην διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα από μέρος της κρίσης έγινε μέρος της λύσης».

Ρoή Ειδήσεων