ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Βασική προτεραιότητα η μείωση φόρων (video)

Μητσοτάκης: Βασική προτεραιότητα η μείωση φόρων (video)

«Ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πραγματικό σχέδιο για το μέλλον, εμείς το διαθέτουμε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» τονίζοντας παράλληλα πως βασική προτεραιότητα της ΝΔ είναι η μείωση φόρων έστω και μονομερώς.

Μιλώντας για τις αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και την συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ ήταν ότι ήταν ταυτισμένο κόμμα με αυτό που πολλοί λένε το “παλιό”». «Η ΝΔ», συνέχισε, «έχει προσφέρει πολλά, έχει κάνει και τα λάθη της. Εμείς έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά στη ΝΔ».

«Η κυβέρνηση μου θα περιλαμβάνει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς», είπε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων, ότι «απαξίωσε και την έννοια της πολιτικής “ανανέωσης”».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει όπως ανέφερε προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι θέλει να μειώσει φορολογικούς συντελεστές και πως είναι διατεθειμένη να μειώσει δαπάνες και να εξορθολογίσει το κράτος.

Στο ερώτημα αν αυτό που εννοεί είναι πως οι μόνοι που υπάρχει περίπτωση να απολυθούν είναι αυτοί που προσλαμβάνονται ή μονιμοποιούνται παράνομα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε καταφατικά.

Θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊστάμενους της», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση «αδυναμία» να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον «κύκλο των αντιεξουσιαστών», προσθέτοντας πως «η αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να “καθαρίσει” τα Εξάρχεια». Δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και πως θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.

«Θα μειώσω τους φόρους»

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. Όσο η κυβέρνηση παραμένει η χώρα βουλιάζει σε ένα τέλμα και δημιουργείται ένα σύννεφο συλλογικής κατάθλιψης» δήλωσε τονίζοντας πως «όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για τον τόπο».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως βασική του προτεραιότητα είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και των δαπανών και ο εκσυγχρονισμός του κράτους και μάλιστα τόνισε πως θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα και μονομερώς.

«Αν πείσουμε ότι έχουμε μεταρρυθμιστικό σχέδιο πιστεύω θα μπορέσουμε να πείσουμε τους εταίρους. Εγώ μιλώ και για συμμάζεμα δημοσίου και για μείωση δαπανών.Αυτά που έχουμε πει είναι κοστολογημένα . Είμαστε μεθοδικοί και οργανωμένοι και θα πείσουμε τους ευρωπαίους πως έχουμε οργανωμένο σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «από τη στιγμή που θα προτάξουμε συγκεκριμένες μειώσεις δαπανών θα προχωρήσουμε σε μείωση φόρων. Θα το κάνουμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματικότητα ότι προχωράμε», είπε ενώ στο ερώτημα για το αν θα κινηθεί μονομερώς απάντησε: « Ελεγχόμενα ναι».

«Όχι» στις παράνομες νομιμοποιήσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όμως τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξακολουθεί και προσλαμβάνει κόσμο εφαρμόζοντας ρουσφετολογική πολιτική.

«Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε αλλά αν ένας συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο δεν θα το δεχτούμε. Παράνομες μονιμοποιήσεις δεν θα δεχτούμε. Όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση για να δημιουργηθεί μια νέα φάμπρικα μονιμοποιήσεων» είπε.

Επίθεση πάντως εξαπέλυσε και κατά του Γιάννη Μουζάλα για το προσφυγικό λέγοντας πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν χρήματα και άνθρωποι να ζουν σε αυτές τις συνθήκες.

Σε πιο προσωπικούς τόνους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την οικογένειά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι μια συνηθισμένη οικογένεια αλλά όχι μια κανονική οικογένεια.

«Προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας», είπε ενώ «αποκάλυψε μερικά από τα δώρα που πήρε τα Χριστούγεννα, μια γραβάτα από την κόρη του Δάφνη, βιβλία και κάποια είδη άθλησης.

Τέλος για το 2017 ευχήθηκε υγεία καθώς και να είναι η χρονιά που θα βγούμε από την κρίση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων