ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω

Για μείωση φόρων δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας την ανάπτυξη ως προτεραιότητα, εφόσον η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση.

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει, διαφορετικά δεν θα ζητούσε εκλογές.

Είπε επίσης ότι θα γίνει αξιολόγηση στο Δημόσιο, χωρίς απολύσεις.

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει προτίθεται να αξιοποιήσει εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.

«Η κυβέρνηση μου θα περιλαμβάνει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς», είπε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «απαξίωσε και την έννοια της πολιτικής “ανανέωσης”».

Τι είπε για τη μείωση της φορολογίας

Ακόμα και για «μονομερή» μείωση φόρων έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης.

«Από τη στιγμή που θα προτάξουμε συγκεκριμένες μειώσεις δαπανών θα προχωρήσουμε σε μείωση φόρων. Θα το κάνουμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματικότητα ότι προχωράμε». Ερωτηθείς αν θα κινηθεί μονομερώς, απάντησε: « Ελεγχόμενα ναι».

Αξιολόγηση στο Δημόσιο

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Διευκρίνισε όμως πως δεν πρόκειται να δεχθεί παράνομες μονιμοποιήσεις.

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξακολουθεί και προσλαμβάνει κόσμο εφαρμόζοντας ρουσφετολογική πολιτική.

«Θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου»

Όπως είπε στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσει τα Εξάρχεια», ότι θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου και πως θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις