ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: Ζητώ συγνώμη από τους μαθητές για τα βιβλία

Διαμαντοπούλου: Ζητώ συγνώμη από τους μαθητές για τα βιβλία
«Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία και αναλαμβάνω την ευθύνη...

«Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία αυτή και αναλαμβάνω την ευθύνη για να βρεθούν λύσεις» είπε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στο πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία.

«Ούτε οι γονείς, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές οφείλουν να κατανοήσουν τις αδυναμίες του κράτους, σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου και επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα αντί βιβλίων, οι μαθητές να παραλάβουν φωτοτυπίες και DVD.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια, η υπουργός τις χαρακτήρισε αναμενόμενες καθώς όπως είπε θίγονται συμφέροντα.

«Δεν με εκπλήσσει η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Ο νόμος έχει ανατρεπτική λογική και δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι θα ψηφιστεί και στη συνέχεια απλά θα εφαρμοστεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στο νόμο αντιδρούν όχι οι φοιτητές, αλλά οι φοιτητικές παρατάξεις, οι οποίες θίγονται απολύτως, καθώς δεν θα συμμετέχουν πλέον στην εκλογή των πρυτάνεων».

Παίζεται ένα παιχνίδι συνειδητών παρανοήσεων που οδηγούν σε ψέματα», είπε η κ.Διαμαντοπούλου που προανήγγειλε συνέντευξη τύπου για αύριο ώστε να αποσαφηνίσει όλα τα σημεία του νόμου .

Αναφερόμενη στο θέμα των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια η υπουργός ξεκαθάρισε ότι «είναι τεράστιο ψέμα ότι θα υπάρξουν δίδακτρα, ότι δεν θα δίνονται συγγράμματα, ότι δεν θα υπάρξει σίτιση και στέγαση, ότι δεν θα υπάρξει δημόσια χρηματοδότηση».

Για τις Συγκλήτους που μεταθέτουν τις εξεταστικές περιόδους, η υπουργός τόνισε πως «λαμβάνουν αποφάσεις που λειτουργούν προς όφελος ενός μέρους των φοιτητών, αυτών που τους εξέλεξαν».

Η κ. Διαμαντοπούλου τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ προειδοποίησε ότι στην περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεων και εσωτερικού χάους, όλα τα αρνητικά σενάρια είναι ανοιχτά - συμπεριλαμβανομένου της εξόδου από την Ευρωζώνη.