ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαρήγα: Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ

Αλ. Παπαρήγα: Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ
Την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα...

Την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντησή της με τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Σαμίρ Αμπού Γαζάλεχ.

«Όποια κυβέρνηση -και εδώ αναφερόμαστε πριν απ' όλα στην ελληνική- δεν αναγνωρίσει το δικαίωμα η Παλαιστίνη να αποκτήσει την ιδιότητα του παλαιστινιακού κράτους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσα στον Σεπτέμβρη, εμείς θα το θεωρήσουμε ηθικό και φυσικό αυτουργό, όχι μόνο της δολοφονίας των δικαιωμάτων ενός λαού, αλλά ηθικό και φυσικό αυτουργό ενός νέου κύκλου πολέμων και ενδεχομένως και γενικευμένου πολέμου στην περιοχή», σημείωσε.

Αναφερόμενη στη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, στο Τελ Αβίβ σχετικά με την «αναγνώριση του δικαιώματος νόμιμης αυτοάμυνας του Ισραήλ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Παλαιστινίων», η Αλέκα Παπαρήγα είπε:

«Ο κ. Μπεγλίτης δεν είναι νέος στον τομέα αυτό, δεν είναι άπειρος. Θεωρούμε ότι αυτές οι απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις έγιναν με σκοπιμότητα και προδικάζουν ενδεχομένως -να πω με ένα ερωτηματικό- ποια θα είναι η στάση της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη».