ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την άδεια παραμονής αλλοδαπών

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την άδεια παραμονής αλλοδαπών
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης διαμονής αλλοδαπών...

Ψηφίστηκε αργά χθες βράδυ το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας.

Για ένα ακόμα βήμα μπροστά σε μια ευρωπαϊκή λύση του μεταναστευτικού προβλήματος έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, οποίος χαρακτήρισε προσχηματικές τις αντιρρήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς, όπως είπε, καταψήφισε μεν επί της αρχής το νομοσχέδιο, υπερψήφισε ωστόσο τα περισσότερα άρθρα του.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ η οποία διά του εκπροσώπου της Αθανάσιου Νάκου κατηγόρησε την κυβέρνηση υποστήριξε ότι προωθεί ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο, που είναι μαγνήτης για τους λαθρομετανάστες.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θεόδωρος Ιγνατιάδης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει στο σύνολό του το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο υπέρ των εργοδοτών.

Για μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών έκανε λόγο ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος μίλησε για ηλεκτρονικό φακέλωμα των μεταναστών και ένα ακόμα χαράτσι.