ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ.Θεοδωράκης: Όταν είμαστε ενωμένοι, κάνουμε θαύματα

Μ.Θεοδωράκης: Όταν είμαστε ενωμένοι, κάνουμε θαύματα
Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά της κυβέρνησης και της Τρόικα...

Ο καπιταλισμός βρίσκεται στο τέλος του προέβλεψε ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης από τα Χανιά, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία.

Ο κ. Θεοδωράκης, που προχώρησε και στην ίδρυση δύο ακόμα οργανώσεων του Κινήματος «Σπίθα» στον Αποκόρωνα και το Ρέθυμνο, εξέφρασε την ευχή να γίνουν γρήγορα φλόγα.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία της χώρας και ασκώντας κριτική στις κυβερνήσεις, υπογράμμισε πως «τα επιτεύγματα εκείνοι που τα έκαναν ήταν οι λαοί. Εκείνοι που τα χάλασαν ήταν αυτοί που ο λαός επέλεξε».

Επισημαίνοντας την ανάγκη να ενωθεί ο λαός και να υπάρχουν κοινοί στόχοι, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που είμαστε ενωμένοι κάνουμε θαύματα».

Τόνισε την ανάγκη αντίστασης του ελληνικού λαού στους ξένους και εξέφρασε τη δυσφορία του για την παρουσία ξένων εμπειρογνωμόνων στα υπουργεία.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης χαρακτήρισε τον πολιτισμό άρμα των λαών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει μουσική για τους δούλους δεν υπάρχει τέχνη για τους δούλους. Μόνο για τους ελεύθερους».

Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στο Γαλατά.