ΠΟΛΙΤΙΚΗ

30.000 υπάλληλοι εκτός Δημοσίου μέχρι τέλος του χρόνου

30.000 υπάλληλοι εκτός Δημοσίου μέχρι τέλος του χρόνου
Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο...

Το χειρότερο σενάριο για την εφεδρεία επιβεβαιώθηκε από τις επαφές των επικεφαλής της τρόικας με τους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το να βγουν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην εφεδερία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στις συσκέψεις που είχαν τα στελέχη της τρόικας με τους υπουργούς ετέθησαν ζητήματα Δικαιοσύνης, η εργασιακή εφεδρεία και οι αποκρατικοποιήσεις.

Κατά την πρώτη σύσκεψη, που διεξήχθη με τους υπουργούς Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου συζητήθηκαν ζητήματα Δικαιοσύνης, με έμφαση στην επιτάχυνση των ρυθμών ως προς την απονομή της.

Στη δεύτερη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του κ. διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, αντικείμενο ήταν ζητήματα αποκρατικοποιήσεων.

Στην τρίτη και ...φαρμακερή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, συζητήθηκε το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας και ελήφθη η απόφαση για την έξοδο των 30.000.

Αργότερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και τέταρτη σύσκεψη του κ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, που θα αφορά το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012.