ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Στις ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην επίσκεψη Τσίπρα

Βίτσας: Στις ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην επίσκεψη Τσίπρα

Λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη χώρα επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Στην αμερικανική πρωτεύουσα δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού», μάς μεταφέρει ο υπουργός, για την επίδραση που αυτή θα έχει τόσο για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, όσο και στα περιφερειακά θέματα. «Θα είναι πολύ καρποφόρες» οι πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα συζητήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός, εκτιμά επίσης.

«Πλέον η Ελλάδα είναι παραγωγός καλών ειδήσεων», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δ. Βίτσας, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, και, συγχρόνως, πηγή σταθερότητας, σταθερότητας και ειρήνης για την ευρύτερη περιοχή, προσθέτει ο αν. υπουργός. Όπως επισημαίνει εξάλλου, «έχει αλλάξει πάρα πολύ το κλίμα σε σχέση με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα» γενικώς αλλά και ειδικώς, στον τομέα των εξοπλισμών --και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει πεδίο συνεργασίας των δύο χωρών. «Έχουμε καταφέρει μέσα σε 2,5 χρόνια πολλά πράγματα» υποστηρίζει ακόμη στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο.

Πηγή ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις