ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογές Κεντροαριστερά: Θρίαμβος της Φώφης – Δεύτερος ο Ανδρουλάκης

Αποτελέσματα εκλογές Κεντροαριστερά: Θρίαμβος της Φώφης – Δεύτερος ο Ανδρουλάκης

Ραντεβού στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή δίνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr που από το απόγευμα της Κυριακής είχε ενημερώσει ότι μεγάλη νικήτρια των εκλογών της Κεντροαριστεράς θα είναι η Φώφη Γεννηματά.

Η νούμερο ένα ενημερωτική ιστοσελίδα της χώρας, έδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών πρώτη απ’ όλους και με απόλυτη εγκυρότητα, γνωστοποιώντας τον μεγάλο νικητή.

Άλλωστε, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου στην Κεντροαριστερά, το Newsbomb.gr είχε αναδείξει τη δυναμική που είχε η Φώφη Γεννηματά και ήταν αναμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί.

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ άρχισαν να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.

Το δίδυμο που ξεχωρίζει από τις εκλογές στο πρώτο γύρο για τον αρχηγό της Κεντροαριστεράς, είναι η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα σταμάτησε η καταμέρτηση των ψήφων.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση μέχρι εκείνη την ώρα, επί 166.782 ψηφισάντων σε σύνολο 210.505 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των ακύρων, έλαβαν:

  • Φώφη Γεννηματά 42,76%
  • Νίκος Ανδρουλάκης 25,38%
  • Γιώργος Καμίνης 13,45%
  • Σταύρος Θεοδωράκης 9,44%
  • Γιάννης Μανιάτης 4,22%
  • Γιάννης Ραγκούσης 2,39%
  • Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,63%
  • Απόστολος Πόντας 0,54%
  • Δημήτρης Τζιώτης 0,19%

Όπως έγινε γνωστό από της Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας υπό τον Νίκο Αλιβιζάτο, η κ. Γεννηματά έφτασε πολύ κοντά να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, καθώς έφτασε να συγκεντρώνει πάνω από το 50% των ψήφων.

Με αναλυτικό ρεπορτάζ, το Newsbomb.gr σας είχε ενημερώσει και για τους συσχετισμούς που θα ακολουθήσουν αναλόγως του αποτελέσματος, επισημαίνοντας την σημαντικότητα του προσώπου που θα φτάσει στο δεύτερο γύρο, αν φυσικά η Φώφη Γεννηματά δεν «καθαρίσει» από την πρώτη Κυριακή. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαζικά στις κάλπες - Η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες

Τις προηγούμενες ημέρες, όλοι έλεγαν πως αν η συμμετοχή στον πρώτο γύρο κινηθεί περίπου στις 100.000 χιλιάδες, θα πρόκειται για αξιοπρεπή διαδικασία και αναμφίβολα επιτυχία για την Κεντροαριστερά που προσπαθεί να βρει πολιτικό βηματισμό.

Η ανατροπή όμως έγινε σήμερα… με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία και να διαψεύδει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη από το πρωί σε όλες τις κάλπες, με τεράστιες ουρές στα μεγάλα εκλογικά τμήματα και κοσμοσυρροή στις μεγάλες πόλεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, δήλωσε πως το φράγμα των 200.000 συμμετεχόντων έσπασε. «Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή» σημείωσε ο κ. Αλιβιζάτος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν» τη διαδικασία».

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μάιου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ.Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις