Δημοσκόπηση: Όλα ανοιχτά στο πολιτικό σκηνικό - Ποιος προηγείται και ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Δημοσκόπηση: Όλα ανοιχτά στο πολιτικό σκηνικό - Ποιος προηγείται και ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό - Τι αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση - Ποιο κόμμα προηγείται - Πόσο έχει αυξηθεί η «ψαλίδα» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας - Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής

Ανατροπές και εκπλήξεις «κρύβει» νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο (21/04/2018). Συγκεκριμένα, η έρευνα της εταιρείας Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δείχνει ότι αυξάνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 13 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία κινείται σε τροχιά αυτοδυναμίας, συγκεντρώνει ποσοστό 36,3% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή 7,1 %, το Κίνημα Αλλαγής 9% το ΚΚΕ 6,7 % η Ένωση Κεντρώων 3,3% και οι ΑΝΕΛ 2,5%.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ

Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με 64% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 9%. Συγκεκριμένα ο κ. πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνει το 26% των προτιμήσεων, ενώ ο πρωθυπουργός το 17%.

Στο ερώτημα ποια κόμματα μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ελληνοτουρκικά το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 25% η ΝΔ, το 5% η Χρυσή Αυγή και το 1% οι ΑΝΕΛ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες στο ερώτημα αν η σημερινή κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία ή αν «βλέπουν» πρόωρες εκλογές. 

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 62% απάντησε ότι θα η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 33% ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Προσοχή και σήμερα

Δραματικές εξελίξεις: «Όχι» Ερντογάν στον Πούτιν για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Αυτό είναι το νέο υπερόπλο της Ελλάδας: Οι γαλλικές φρεγάτες αλλάζουν τα δεδομένα στο Αιγαίο

 

PHOTO GALLERY