ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας ανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος

Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας ανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος

Σε μήνυμά του στην Κομισιόν προαναγγέλλει απόψε ψήφο εμπιστοσύνης

Για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, σε μήνυμα του προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους προαναγγέλλει την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αφήνει να εννοηθεί ότι κατά την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης, ενώ δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον αρμόδιο Επίτροπο κ. Όλι Ρεν και τον Γερμανό Ομόλογό του κ. Β. Σόϊμπλε, τους οποίους ενημέρωσε για το νέο πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, όπως αυτό καταγράφεται στο σχέδιο των 10 σημείων.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στους συνομιλητές του ότι στόχος είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση, όχι για να συνεχίσει με μόνη τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης.

«Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών εφαρμογής της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, που θωρακίζει την Ελλάδα, κατοχυρώνει τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη, σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει την προοπτική επανόδου σε ομαλό ρυθμό λειτουργίας της οικονομίας», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.

Οι συζητήσεις που είχε σήμερα ο κ. Βενιζέλος έχουν ιδιαίτερη σημασία ενόψει του γεγονότος ότι την προσεχή Δευτέρα υπάρχει προγραμματισμένη Σύνοδος του Eurogroup στις Βρυξέλλες.