ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Μονόδρομος οι εκλογές - Η κυβέρνηση προκαλεί ζημιά στον τόπο

Γεννηματά: Μονόδρομος οι εκλογές - Η κυβέρνηση προκαλεί ζημιά στον τόπο

Το αίτημά της για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επαναλαμβάνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές. Η παραμονή στην εξουσία μιας κυβέρνησης σε αποδρομή μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο», αναφέρει η κυρία Γεννηματά.

«Πριν από δύο μήνες, βλέποντας που οδηγεί τα πράγματα μια ακόμα εν κρυπτώ “διαπραγμάτευση” του κ. Τσίπρα, πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω εκλογές εδώ και τώρα. Προκειμένου να εκφρασθεί ο ελληνικός λαός πριν την τελική πράξη της “συμφωνίας” του κ. Τσίπρα με τους δανειστές. Ο κ. Μητσοτάκης τότε μίλησε για “εκλογές το φθινόπωρο”. Άφησε ουσιαστικά τον κ. Τσίπρα να αναλάβει δεσμεύσεις για την συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών της λιτότητας. Κάτι που ούτως ή άλλως βολεύει τη ΝΔ. Σήμερα είναι πια γνωστά τα τετελεσμένα. Το περιεχόμενο των δεσμεύσεων που συνοδεύουν την λήξη του αχρείαστου και σκληρού μνημονίου των κ.Τσίπρα – Καμμένου. Όλοι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν, όλοι οι κίνδυνοι που επεσήμανα, είναι μπροστά μας» σημείωνε η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ., υποστηρίζοντας ότι ο απολογισμός και αυτής της συμφωνίας «είναι αρνητικός για τη χώρα».

Όπως εξηγεί, «δεν πρόκειται βέβαια για το τέλος των Μνημονίων αφού η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει δεσμεύσεις και περικοπές και έχει αποδεχθεί μια αυστηρή εποπτεία για τα επόμενα χρόνια με τρίμηνες αξιολογήσεις και το Eurogroup να πρέπει να εγκρίνει κάθε αλλαγή στις ήδη νομοθετημένες δεσμεύσεις ενώ θα μπορεί να επιβάλει νέα μέτρα».

Παράλληλα, συνεχίζει, «δεν υπάρχουν ουσιαστικές ρυθμίσεις για το Δημόσιο χρέος της χώρας αφού η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση από όσα είχαν συμφωνηθεί όχι μόνο στο Eurogroup του 2012, αλλά και στο Eurogroup του 2016 και παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες τα μακροπρόθεσμα μέτρα βιωσιμότητας του χρέους».

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν μπορεί. Η Ελλάδα όμως μπορεί» σημειώνει η κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας πως γι' αυτό υπάρχουν δυο προϋποθέσεις:

  • Πρώτον πολιτική αλλαγή. «Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε την εθνική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα» αναφέρει, τονίζοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου ή εμείς ή αυτοί». Επισημαίνει ακόμη πως «το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει, παρά τα χτυπήματα» και προχωράει μπροστά «με όπλο το κεκτημένο της ενότητας του κατακερματισμένου χώρου και την ανόθευτη στρατηγική του αυτόνομου ρόλου απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».
  • Δεύτερον αλλαγή πολιτικής, με ένα ολοκληρωμένο αξιόπιστο πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, με Ελληνική ιδιοκτησία και ταυτότητα για όλες τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσει η πολιτική αυτης της κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.