Πρωτόπαπας: Αρχίζουν οι διαδικασίες για κυβέρνηση συνεργασίας

Πρωτόπαπας: Αρχίζουν οι διαδικασίες για κυβέρνηση συνεργασίας

Αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα.

«Αν σήμερα πάνε όλα ομαλά, ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τη ΝΔ αλλά και με τα άλλα κόμματα για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Με ευρύτερη συγκρότηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και από άλλες δυνάμεις, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Θα πρέπει να κουβεντιάσει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες, διότι μόνον έτσι θα ηρεμήσει η χώρα, θα αισθανθεί σίγουρη, θα μας αναγνωρίσουν πλήρως οι εταίροι μας ως μια χώρα που μπορεί να συνεννοηθεί και να δημιουργεί ευρύτερες συναινέσεις και στηρίξεις στην πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας.  

Παράλληλα, ο κ. Πρωτόπαπας έκανε λόγο για ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.