Νέες αιχμές Βούτση για Καμμένο: Λειτούργησε αποσταθεροποιητικά για την κυβέρνηση

Newsroom Newsroom

Νέες αιχμές Βούτση για Καμμένο: Λειτούργησε αποσταθεροποιητικά για την κυβέρνηση

Αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, άφησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας πως η παρέμβασή του «ιδιαίτερα στην Αμερική, λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και δημιούργησε όξυνση» - Ο πρόεδρος της Βουλής απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών - «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα» για τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, κατέστησε σαφές.

 

Ο Νίκος Βούτσης εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά «πυρά» κατά του Πάνου Καμμένου, εξηγώντας ότι «η διάσταση απόψεων, σε συνδυασμό με όσα αναίτια τέθηκαν περί "μυστικών κονδυλίων", οδήγησαν τον υπουργό Εξωτερικών στην παραίτησή του».

Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των «μυστικών κονδυλίων» σημείωσε, σε συνέντευξή του στην Εποχή, ότι «είναι ένα ολισθηρό έδαφος, το οποίο δημιουργήθηκε από τις αιτιάσεις, στις οποίες –κατά τις διαρροές- αναφέρθηκε ο υπουργός Αμύνης στο υπουργικό συμβούλιο» και συμπλήρωσε: «θεωρώ ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών».

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και είναι κοινή απόφαση να εξαντληθεί η θητεία μας», υπογράμμισε και εκτίμησε ότι θα υπάρξει σαφής πλειοψηφία όταν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών.

«Από εκεί και πέρα, κατά το Σύνταγμα, χρειάζεται πρόταση δυσπιστίας και 151 ψήφοι για να πέσει μια κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν 151 βουλευτές που θα το έκαναν αυτό», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά την έξοδο από το μνημόνιο υπογράμμισε ότι αυτή η εξέλιξη αφήνει σαφώς το περιθώριο για την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής από την κυρίαρχη κυβέρνηση στην Ελλάδα, με πρώτο μέτρο τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων και του αφορολόγητου, καθώς και τη λελογισμένη εφαρμογή των αντιμέτρων, μαζί με τις επιπλέον εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Για το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ.Βούτσης τόνισε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα τεθεί αυτό το ζήτημα και θα ληφθεί απόφαση της ολομέλειας της βουλής» και πρόσθεσε ότι «τις προσεχείς μέρες θα επιδόσουμε στην πολιτική ηγεσία της χώρας τους τέσσερις πρώτους τόμους του φακέλου της Κύπρου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved