ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη για Σκοπιανό: Δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να καταθέσει πρόταση μομφής

Σπυράκη για Σκοπιανό: Δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να καταθέσει πρόταση μομφής

Μαρία Σπυράκη | Νέα Δημοκρατία | Σκοπιανό: Ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά τις 17/12/2018 (σ.σ. τότε λήγει η εξάμηνη περίοδος κατά την οποία βάσει Συντάγματος δεν μπορεί να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά τη κυβέρνησης), άφησε τη Δευτέρα (22//10/2018) η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι εθνικά ωφέλιμη», δήλωσε η κυρία Σπυράκη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ 100,3».

«Κάθε μέρα που περνά δημιουργείται ένα τετελεσμένο και το τετελεσμένο αυτό, όπως καταλαβαίνετε, επιβαρύνεται από την ψηφοφορία που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βουλή της γειτονικής χώρας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα και να αποφασίσει εκείνη τη στιγμή ποιο είναι το κατάλληλο κοινοβουλευτικό όπλο, προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα. Ένα είναι σαφές από εμάς. Ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή θα επικυρώσουμε τη συμφωνία και γι' αυτό ζητάμε εκλογές πριν την επικύρωση της συμφωνίας από την παρούσα Βουλή. Ζητάμε εκλογές πριν έρθει η συμφωνία αυτή στην παρούσα Βουλή. Και γι' αυτό και προκαλούμε τον κ. Καμμένο, ο οποίος τελευταία έχει ντυθεί Μακεδονομάχος να μας πει γιατί παραμένει και αφήνει να εξελίσσονται οι ψηφοφορίες στη γειτονική χώρα, περιμένοντας να έρθει στη δική μας Βουλή το θέμα, οπότε και τότε η κυβέρνηση μπορεί να αναζητήσει άλλες πλειοψηφίες», συμπλήρωσε η ίδια.

Εξάλλου, εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον της κυβέρνησης, σχολιάζοντας την πρόσφατη παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας και ένα προφανές ρεσιτάλ υποκρισίας και ψέματος, το οποίο δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά», είπε η κυρία Σπυράκη.

«Έχουμε έναν πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος παραιτήθηκε ενώ η πολιτική του υλοποιείται κατά γράμμα και κανένας δεν έχει μάθει γιατί παραιτήθηκε», πρόσθεσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι ήταν ο κ. Κοτζιάς εκείνος που προκάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του.

«Η επιστολή αυτή παραμένει μυστική και ο υπουργός απομακρύνθηκε. Έχουμε έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος διαφωνεί τελείως με την ασκούμενη πολιτική στο θέμα των Σκοπίων και ο οποίος επιμένει και παραμένει μάλιστα μετά από επιλογή του πρωθυπουργού. Και έχουμε και μία ατζέντα, που ο πρωθυπουργός την επιλέγει και την κρατά μόνο και μόνο για να διατηρηθεί λίγο παραπάνω στην εξουσία», συμπλήρωσε η Μαρία Σπυράκη, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «η παρούσα κυβέρνηση μετράει μέρες».

Διαβάστε επίσης: