ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Σημαντικές ελαφρύνσεις για 250.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους

Αχτσιόγλου: Σημαντικές ελαφρύνσεις για 250.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους

«Το νομοσχέδιο για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί την έμπρακτη έκφραση του τέλους των μνημονίων και των δημοσιονομικών περιορισμών» ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Kατά την συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσων της Βουλής η υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «επεκτακτικό» γιατί όπως είπε θα οδηγήσει σε ουσιαστική ελάφρυνση περίπου 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες ενώ το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ, το επίδομα ενοικίου που θα χορηγηθεί απο 01/01/2019 και η καταβολή των αναδρομικών που θα ξεκινήσει απο τον επόμενο μήνα.

Ακόμη χαρακτήρισε «σημαντική» την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των αγροτών και των νέων επιστημόνων ενώ υποστήριξε πως κατά μέσο όρο μειώνονται οι εισφορές κατά 33% και σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαψεύδει την καταστροφολογία που είχε αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα. « Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδεωσε τα ταμεία με ελλειμα πάνω απο 1 δις ευρώ αφού προηγουμένως είχε περικόπει 12 φορές τις συντάξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά προς τη ΝΔ προσθετωντας πως αυτό αποτελεί μια διαρκή προσπάθεια της για υπονόμευση της κοινωνικής προσπάθειας.

Διαβαστε επίσης: Αναδρομικά: Αυτή η αίτηση σας επιστρέφει την εισφορά αλληλεγγύης - Κατεβάστε την ΕΔΩ