ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει το Μαξίμου: Να ανακαλέσει ο Μητσοτάκης όσα είπε για συνδιαλλαγή Τσίπρα - Ευρωπαίων

Επιμένει το Μαξίμου: Να ανακαλέσει ο Μητσοτάκης όσα είπε για συνδιαλλαγή Τσίπρα - Ευρωπαίων

Συνεχίζεται το μπρα – ντε – φερ της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη χθεσινή σύγκρουση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου επανέρχεται στο ζήτημα των κατηγοριών που εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τον να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να καταγγείλει ότι ο Πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Επειδή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει καταλάβει τι είπε, τον καλούμε είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα. Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα; Αναμένουμε άμεσα απαντήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μην αφήσει το συγκεκριμένο ζήτημα «να πέσει κάτω» καθώς θεωρεί ότι σηκώνοντας τις χθεσινές καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί συνδιαλλαγής, θα εκθέσει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.