Γ. Παπανδρέου: Η ΕΕ απέτυχε γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες

Γ. Παπανδρέου: Η ΕΕ απέτυχε γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες

Στην ανάγκη να οικοδομηθεί μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη, που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο κ. Παπανδρέου εξήρε τις προσπάθειες των ελλήνων πολιτών για την υπέρβαση της κρίσης, ενώ αναφορά έκανε και στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της απόφασής του για δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες έχουν φωνή και θα πρέπει να εκφραστεί.

«Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε ως έθνος και χώρα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς μας και να δουλέψουμε μαζί γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης, ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ισχυροποιήσει την ενότητά της, να ενισχύσει τις επενδύσεις που θα δώσουν ανάπτυξη και επανέλαβε τη θέση του για ευρωομόλογα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της. Δυστυχώς, η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, που προέταξε την ανάγκη επενδύσεων στην ποιοτική και ανταγωνιστική Ευρώπη, με έμφαση στην απασχόληση και την ποιότητα.