ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Παπουτσή στους εφοπλιστές για το υπουργείο Ναυτιλίας

Απάντηση Παπουτσή στους εφοπλιστές για το υπουργείο Ναυτιλίας

Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν τα σχόλια που ειπώθηκαν στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, σχετικά με το ρόλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την στάση του υπουργού στο κτιριακό ζήτημα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρεται:

«Σχετικά με τα σχόλια που αποδόθηκαν στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το ρόλο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και μεταδόθηκαν από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου διευκρινίζεται ότι οι αρμοδιότητες, ο ρόλος και το πεδίο ευθύνης των Υπουργείων ορίζονται επακριβώς με νόμους του κράτους που ψηφίζει η Βουλή των Ελλήνων.

Κατά το στάδιο της επεξεργασίας των νομοθετημάτων, όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς είναι καλοδεχούμενοι για την παρουσίαση των δικών τους θέσεων και προτάσεων.

Και όλες θα συζητηθούν με σεβασμό στην ειλικρίνεια των πραγματικών τους προθέσεων.

Όπως, άλλωστε, επιβάλλουν οι κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και η πολιτική δέσμευση του Υπουργού και της κυβέρνησης για διαβούλευση, συναίνεση και συνεργασία.

Εκείνο που δεν θα γίνει αποδεκτό είναι οι προσπάθειες των νοσταλγών ενός φαύλου παρελθόντος με πρακτικές υπαγόρευσης και επιβολής των νομοθετικών πρωτοβουλιών στους Υπουργούς και τις Κυβερνήσεις».