ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ισχυρή Ευρώπη

Γ. Παπανδρέου: Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ισχυρή Ευρώπη

Στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και της Ευρώπης, αναφέρθηκε με παρέμβασή του σε συνδιάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας, μιλώντας για το δημοψήφισμα, ανέφερε: «Κάλεσα τον λαό σε δημοψήφισμα, για να απαντήσει δημοκρατικά, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε ως έθνος και χώρα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε, πρέπει να δώσουμε φωνή στους λαούς μας και να δουλέψουμε μαζί γύρω από κοινούς άξονες με γνώμονα το κοινό καλό».

Πιο πριν, ο κ. Παπανδρέου είχε κάνει έναν απολογισμό για το τι παρέλαβε η κυβέρνησή του τονίζοντας πως το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας ήταν στο 16% του ΑΕΠ.

Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, σχολίασε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί απέτυχαν οι συντηρητικές ηγεσίες των χωρών μελών της. Δυστυχώς, η περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και η φορολογική αυστηρότητα δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματά της Ευρώπης. Πρέπει να επενδύσουμε στην ποιοτική, ανταγωνιστική Ευρώπη με έμφαση στις θέσεις εργασίας και την ποιότητα. Η ανισότητα είναι η βάση της κρίσης».