ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση - Δεν κατέγραψα τη συνομιλία

Πολάκης: Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση - Δεν κατέγραψα τη συνομιλία
Αρνήθηκε ότι ηχογράφησε τον Γιάννη Στουρνάρα ο Παύλος Πολάκης
EUROKINISSI

«Η φασαρία έγινε για να δημιουργήσει καταχνιά και ομίχλη για να καλύψουν τις υποθέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 απαντώντας για την υπόθεση του δανείου του.

«Το μέγα σκάνδαλο είναι οι 100.000 ευρώ δάνειο που πήρα με νόμιμες διαδικασίες. Ο Στουρνάρας διέρρευσε πως θα κάνει έλεγχο. Και τον πήρα τηλέφωνο», είπε επιβεβαιώνοντας ότι οι δύο άνδρες είχαν διάλογο.

«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση» απάντησε τονίζοντας πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». «Σαφώς και τον πήρα, σαφώς και μιλήσαμε ουδέποτε τον απείλησα και ηχογράφησα τη συνομιλία μας» είπε συμπληρώνοντας πως «αν δεν αποδειχθεί ηχογράφηση θα φταίω να του κάνω μήνυση για συκοφαντία; Μαζί με την άλλη ιστορία που στήσανε για το δάνειο. Θα έπρεπε να έχω κάνει πολλές μηνύσεις με όσα μου γράφουν αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Πολάκης επέμεινε στο αίτημά του για έλεγχο και των άλλων δανείων, τονίζοντας πως «αν δεν το κάνει (ο κ. Στουρνάρας) θα ζητήσω επίσημα συνάντηση και θα πάω από εκεί να τον πείσω για να δείξει και αυτός ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και ότι δεν υλοποιεί άλλο σχέδιο»

Υποστήριξε δε, για τον επίμαχο διάλογο πως ο ίδιος ανέφερε τη συνομιλία σε δημοσιογράφους: «Με πήραν δημοσιογράφοι τηλέφωνο και τους είπα τον διάλογο. Έχω πολύ καλή μνήμη δεν χρειαζόταν να ηχογραφήσω. Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτή η μεταφορά της συνομιλίας δεν μπορούσε να γίνει από στήθους αλλά ηχογραφήθηκε».

Απαντώντας στις κατηγορίες περί θεσμικής εκτροπής διερωτήθηκε «από που και ως που είναι θεσμική εκτροπή ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει όλα τα ΜΜΕ να πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη της χώρας; Για αυτό μόνο τον έπιασε η ευαισθησία; Για όλα τα άλλα που είναι η ευαισθησία του να τα ελέγξει;».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Εξηγώντας τις ανάγκες που τον οδήγησαν στο να ζητήσει και να λάβει δάνειο σημείωσε πως έχει οικονομικά προβλήματα λόγω της πολιτικής γιατί πριν εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα με υψηλές αμοιβές ενώ επικαλέστηκε και οικογενειακά προβλήματα χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Το δάνειο είναι μεικτό προϊόν όπως είπε, επισκευαστικό και καταναλωτικό.

«Όταν θα τελειώσει η πολιτική μου περιπέτεια που ξεκίνησε από το δήμο Σφακείων εγώ θα μείνω και πάλι γιατρός. Αυτό είμαι. Δεν θέλω να με κρατάει κανένας από το χέρι. Θέλω να τους έχω και να μην με έχουν», είπε.

Στο ερώτημα αν έχει φοροδιαφύγει, καθώς οι δηλώσεις πόθεν έσχες που έχει καταθέσει είναι χαμηλότερες των ποσών που υποστηρίζει ότι έχει λάβει, εξήγησε πως αυτές είναι των τελευταίων ετών που ήταν στην ενεργό πολιτική: «Υπήρξα γιατρός στον ιδιωτικό τομέα από το Νοέμβριο του 2001 έως το 2011. Μετά ήμουν μόνο ιδιώτης χειρουργός και δήμαρχος, μετά βουλευτής και χειρουργός. Στο πρώτο διάστημα έκανα δύο δουλειές και τα εισοδήματα μου ήταν πολύ μεγαλύτερα».

Για τις υποθέσεις που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί απάντησε πως δεν πήγε καν στις δίκες κάτι που θα διορθώσει στα εφετεία.