ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο ρωσικό προξενείο

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση του περιστατικού.
ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο ρωσικό προξενείο
1'

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα ξημερώματα της Παρασκευής δύο δράστες πλησίασαν το ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι με μηχανή και πέταξαν χειροβομβίδα κάτω από το κουβούκλιο του σκοπού, προκαλώντας υλικές ζημιές.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο της Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, και συνεχίζει:

«Οι παραδοσιακά και σε βάθος αιώνων αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεασθούν από ανάλογες έκνομες και απολύτως καταδικαστέες πράξεις».

Κλείνοντας, η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή