ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2019 - Μπακογιάννης: «Έχουμε πρόγραμμα, να σηκώσουμε την Αθήνα Ψηλά»

Δημοτικές εκλογές 2019 - Μπακογιάννης: «Έχουμε πρόγραμμα, να σηκώσουμε την Αθήνα Ψηλά»

Δημοτικές εκλογές 2019: Tο πρόγραμμά του για τον Δήμο Αθηναίων παρουσίασε σήμερα (17/4/2019) στο Ωδείο Αθηνών, ο  υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 573 εκατομμυρίων ευρώ για την Αθήνα με κοστολογημένα έργα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πηγές χρηματοδότησης, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε και ο ίδιος στην παρουσίασή του.

«Θέσαμε στόχους ανά τομέα, μετρήσιμους και εφικτούς. Βρήκαμε από πού θα εξασφαλίσουμε τους πόρους για τις παρεμβάσεις και τις δράσεις που σχεδιάσαμε ανά τομέα. Και διαθέτουμε την τεχνογνωσία να τους φέρουμε στην Αθήνα», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» που συνοδεύεται από πλήρη οικονομική ανάλυση προετοιμάστηκε με λεπτομέρεια και σκληρή δουλειά έξι μηνών, μελετήθηκε από ανθρώπους με επιστημονική γνώση, εξειδίκευση και εμπειρία, έχει ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης.

Παράλληλα, για πρώτη φορά εκτός από το κεντρικό επιχειρησιακό σχέδιο, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ξεχωριστά προγράμματα για τις Δημοτικές Κοινότητες που μετατρέπονται σε επτά μικρούς Δήμους μέσα στον Δήμο.

Στις εκατοντάδες σελίδες του περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε Καθαριότητα, Ασφάλεια, Πράσινο, Φωτισμό, Προσβασιμότητα, Αναπλάσεις, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Ναρκωτικά, Φροντίδα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, Επιχειρηματικότητα, Τουρισμό, Πολιτισμό, Άθληση, Μετανάστες, Διαφάνεια, Ψηφιακές Υποδομές, Προστασία των ζώων κ.λ.π.

O κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην δημιουργία πάρκων αναψυχής, με την δενδροφύτευση σε όσα σημεία της πόλης υπάρχουν άδεια οικόπεδα. Επεσήμανε το θέμα της καθαριότητας αλλά και της ασφάλειας της πόλης.

"Στόχος μας είναι το 2022 κάθε κάτοικος να βρίσκει πράσινο στη γειτονιά του το πολύ με δέκα λεπτά περπάτημα. Θα δημιουργήσουμε «πάρκα τσέπης» σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές. Τουλάχιστον δυο ανά δημοτική κοινότητα. Θα διεκδικήσουμε το Πεδίο του Άρεως από την Περιφέρεια" είπε χαρακτηριστικά.

Για την ασφάλεια της πόλης, όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο Κέντρο Ασφάλειας για τη συλλογή και ανταλλαγή πληροφόρησης, καταγραφή καταγγελιών και άμεση διαχείριση προβλημάτων ασφαλείας.

"Θα γίνει ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας και επένδυση στον υλικοτεχνικό της εξοπλισμό. Θα υπάρξει επαρκής φύλαξη των δημόσιων χώρων και με αξιοποίηση συνεργασιών με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Φωτίζουμε την πόλη παντού. Προστατεύουμε τα εγκαταλελειμμένα κτίρια".

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στοχεύει να κάνει την Αθήνα ακόμα πιο ελκυστική για τους τουρίστες, κάνοντας πεζόδρομους κοντά σε αρχαιολογικά σημεία της πόλης.

"Δημιουργούμε μια εμβληματική διαδρομή, τον Μεγάλο Αρχαιολογικό Περίπατο της Αθήνας. Θα κάνουμε πεζοδρόμηση-ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων σε μια διαδρομή μήκους 6,8 χιλιομέτρων (Διονυσίου Αρεοπαγίτου,Βασιλίσσης Αμαλίας, Ηρωδου Αττικου, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Ερμού ως Αγίων Ασωμάτων μέχρι και Πατησίων από την Ομόνοια ως την Πλατεία Αιγύπτου). Θα ανακαινίσουμε τις δύο Αγορές και την Πλατεία Βαρβακείου" επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης.

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό : "Το ιστορικό κέντρο κλείνει για τα αυτοκίνητα".

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Νίκος Μαχλάς: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του γιου του – Οι δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο

Το μέγα ψέμα του Τσίπρα: Πληκτρολογήσαμε «Macedonia» στη Google και δείτε τι βγάζει...

Σχετικές ειδήσεις