ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα αλλάξουν οι σχέσεις κράτους με Εκκλησία – Τι υποσχέθηκε στους κτηνοτρόφους

Μητσοτάκης: Δεν θα αλλάξουν οι σχέσεις κράτους με Εκκλησία – Τι υποσχέθηκε στους κτηνοτρόφους
Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Μέτρα υπέρ των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ειδικά των ορεινών περιοχών, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Ασή Γωνιά στην Κρήτη.

Μιλώντας στους κατοίκους, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την περιοχή, ο οποίος του είχε πει να σέβεται να προσέχει και να αγαπά και τους ασηγωνιώτες αλλά και την Ασή Γωνιά.
«Να ξέρετε ότι θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου» είπε και αναφέρθηκε στον στόχο του για διασύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό «διότι είναι αδιανόητο σήμερα να επισκέπτονται πάνω από πέντε εκατομμύρια τουρίστες και να μην δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα, να μην έχουν αυτή τη γευστική εμπειρία ώστε όταν γυρίσουν στον τόπο τους να αναζητήσουν το τυρί μας, τα προϊόντα μας και αυτό είναι κάτι που θα το πετύχουμε».

Ζήτησε την στήριξή τους στις εκλογές «διότι πρέπει η Νέα Δημοκρατία να βγει ισχυρή από την κάλπη των ευρωεκλογών ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με αυτές τις εκλογές, αυτό να είναι το μήνυμα. Δεν θέλω να πω τίποτα για την κυβέρνηση μόνο εσείς γνωρίζετε αν οι ζωές σας έγιναν καλύτερες, έγιναν χειρότερες».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κύριο κύριο Ευγένιο στον οποίο δεσμεύθηκε πως μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας δεν θα αναθεωρήσει το άρθρο 3 του Συντάγματος, κάτι που «θα έθετε σε κίνδυνο τις προσεκτικά κατοχυρωμένες σε βάθος δεκαετιών σχέσεις μεταξύ ελληνικής πολιτείας, Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στην παρούσα συγκυρία αυτό δεν θα πρέπει να γίνει. Σε ότι αφορά τα σχέδια για την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών αυτά τα σχέδια εμείς θα τα απορρίψουμε».