ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές: Κλείδωσε πότε πάει ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο

Πρόωρες εκλογές: Κλείδωσε πότε πάει ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο
EUROKINISSI

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και αυτή που θα βάλει και επίσημα τη χώρα σε προεκλογική περίοδο.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο με την ολοκλήρωση των επαναληπτικών εκλογών.

«Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός χωρίς όμως να αποσαφηνίσει πότε ακριβώς θα επισκεφθεί το προεδρικό Μέγαρο.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για κάλπες στις 30 Ιουνίου ενώ τις τελευταίες ώρες υπάρχουν σενάρια για κάλπες μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 7 Ιουλίου λόγω και των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το ραντεβού των δύο πολιτικών ανδρών είναι αυτό που αποσαφηνίζει τον ακριβή χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες και σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr αυτό έχει κλειστεί για το βράδυ της Κυριακής αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια αναβολή, αυτό σημαίνει πως οι κάλπες θα στηθούν στις 30 Ιουνίου καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία από την προκήρυξη τους θα πρέπει να διενεργηθούν εκλογές σε διάστημα 30 ημερών.

Μόνη περίπτωση να γίνουν αργότερα είναι να μην περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου το βράδυ της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας αλλά μια βδομάδα μετά.