ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μείωση του αφορολόγητου, η ΝΔ και οι «ακραίοι των Βρυξελλών»

Η μείωση του αφορολόγητου, η ΝΔ και οι «ακραίοι των Βρυξελλών»
EUROKINISSI

Όπως είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ,  η κυβέρνηση έφερε σήμερα προς ψήφιση την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου.

Η μείωση του αφορολόγητου ορίου είχε ψηφιστεί στο πλαίσιο της Β αξιολόγησης κατ’ απαίτηση του ΔΝΤ. Τα ύψος της έφτανε το 1,8 δισ. (1% του ΑΕΠ) και θα έπληττε κατεξοχήν τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα. Μαζί μη τη μείωση του αφορολόγητου ακυρώνονται και τα αντίμετρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που αφορούσαν κατά κύριο λόγο φορολογικές ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη.

Το είχαμε προαναγγείλει

Στις αιτιάσεις ότι το νομοσχέδιο ήρθε άρον άρον μετά τη μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αντέτειναν πως ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί δημόσια εδώ και πολλούς μήνες ότι η μείωση του αφορολογήτου για το 2020 θα ακυρωθεί, όπως ακριβώς ακυρώθηκε και η περικοπή στις συντάξεις Προσθέτουν ότι η ακύρωση του μέτρου θα γινόταν πριν τις βουλευτικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο. Μετά τις ευρωεκλογές και την απόφαση να επισπευσθούν οι εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει και την κατάργηση του εν λόγω μέτρου για το αφορολόγητο, όπως ήταν η δέσμευση του πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr