ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Κατσέλη: Βάζουμε το άλογο πριν από το κάρο

Λ. Κατσέλη: Βάζουμε το άλογο πριν από το κάρο

Την αλλαγή της στάσης των πολιτικών ηγεσιών θέτει ως προαπαιτούμενο για τη διάσωση της Ευρωζώνης η βουλευτής Β΄ Αθήνας και πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αξία», η κυρία Κατσέλη αναφέρεται στο «συστημικό πρόβλημα» της ζώνης του ευρώ και εξηγεί τους λόγους που δεν επέτρεψαν να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Η κυρία Κατσέλη εκτιμά ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν την άνοιξη ή το αργότερο το φθινόπωρο, ενώ σε ότι αφορά την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι το ζητούμενο είναι να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τη διετία που πέρασε και η ανάδειξη των προοδευτικών προτεραιοτήτων που θα κινητοποιήσουν τους πολίτες.

«Θα πρέπει να δούμε ποια πρόσωπα μπορούν να πείσουν τον κόσμο ότι μπορούν πραγματικά να υλοποιήσουν αυτές τις πολιτικές. Αυτό θα έλεγα ότι είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ, αντί να βάζουμε το άλογο πριν από το κάρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ανοιχτό άφησε επίσης το ενδεχόμενο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι στην πολιτική όλα είναι ανοικτά.

Σχολιάζοντας το τελεσίγραφο της Standard and Poor’s για υποβάθμιση της ΕΕ, η κυρία Κατσέλη είπε ότι εντάσσεται στον πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και πολιτικού συστήματος.

«Είναι μια κίνηση που βάζει σε κίνδυνο το EFSF, εκβιάζει πολιτικές και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε οι πολιτικές ηγεσίες να προχωρήσουν πολύ πιο τολμηρά και αποφασιστικά στον έλεγχο και των αγορών και των οίκων αξιολόγησης» σημείωσε.