Σφοδρή επίθεση εναντίον τηςΝέας Δημοκρατίας, για συνεργασία της με επιχειρηματικά συμφέροντα που επιχειρούν να ρίξουν την κυβέρνηση, εξαπέλυσε την Τετάρτη (27/06/2018) ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Υπάρχουν συμφέροντα που μοναδικό σκοπό έχουν να ρίξουν την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «τέτοια περιστατικά έχουμε δυστυχώς στην Ελλάδα, πριν και μετά τη μεταπολίτευση».

Δείτε το βίντεο:

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε και για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Γιώργου Λαζαρίδη.

«Γιατί ξαφνικά ο Λαζαρίδης έκανε αυτή την τοποθέτηση και δεν την έκανε πριν μέρες, όπως ο Δημήτρης Καμμένος. Ανακάλυψε ξαφνικά ότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα;», διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει, την πρόταση που είχε κάνει προ ημερών ο Πάνος Καμμένος για έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, με αυξημένη πλειοψηφία (σ.σ. 180 βουλευτής) της Βουλής, αρκέστηκε να πει πως το θέμα «δεν είναι της παρούσης».

Αναφορικά με τη μείωση των συντάξεων και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δε θα γίνει, είπε πως «από τη στιγμή που η οικονομία δείχνει ότι έχουμε αφήσει πίσω τις σκληρές εποχές. Από τη στιγμή που τα μέτρα έχουν αποφέρει υπερπλεόνασμα, δεν τίθεται το ερώτημα ότι αν εξακολουθήσει η οικονομία στο ρυθμό που πάει, να εξετάσουμε στο τέλος του έτους το ενδεχόμενο να μη μειωθούν οι συντάξεις», σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι, δεν το λέει μετά βεβαιότητας, «αλλά οφείλουμε να το εξετάσουμε».

Ερωτηθείς για το μέλλον της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: «Αυτή η κυβέρνηση έγινε κάτω από ακραίες συνθήκες. Δεν θα μπορούσε να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση. Βασίστηκε σε δύο δεδομένα: την έξοδο από το πρόγραμμα και την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ποτέ δεν κρύψαμε τις διαφορές μας, αλλά πάντα λέγαμε ότι αυτός δεν είναι λόγος για να τραυματίσει την κυβέρνηση».

Διερωτήθηκε ωστόσο, «αν αυτή η κυβέρνηση είχε ως προτεραιότητα την καρέκλα, θα έφερνε το θέμα της Μακεδονίας;» και επέρριψε ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, «ενθαρρύνει ομάδες ενθαρρύνοντας την ακροδεξιά» και διαχωρίζοντας την Νέα Δημοκρατία από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είπε χαρακτηριστικά ότι «σεβόμαστε αυτόν που έχει άποψη, αλλά όχι αυτόν που λέει: αλήτες, προδότες, πολιτικοί, που ονειρεύεται χούντες».

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία δε θα χαθεί. Εκτιμώ ότι δε θα υπάρξουν άλλες διαρροές, αλλά υπάρχουν και εφεδρείες», απαντώντας στο τι θα γίνει στην περίπτωση αποχώρησης και άλλων βουλευτών από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

«Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την κυβέρνηση για καθυστέρηση, όταν επί 27 χρόνια το θέμα υπάρχει. Σπάσαμε τον ομφάλιο λώρο του αλυτρωτισμού της άλλης πλευράς. Επανακτήσαμε προνόμια από την άλλη πλευρά, όπως το όνομα και η εθνικότητα, αλλά εδώ χαϊδεύαμε την ακροδεξιά. Είμαστε εθνικά υπερήφανοι για την εμπλοκή μας σε αυτή τη συμφωνία», είπε, τέλος, για το Σκοπιανό.

Διαβάστε επίσης: