ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης για Σκοπιανό: Θα είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό - Κάντε δημοψήφισμα (vid)

Λεβέντης για Σκοπιανό: Θα είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό - Κάντε δημοψήφισμα (vid)

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος και την αποτροπή της υπογραφής της προωθούμενης συμφωνίας για το Σκοπιανό ζήτησε το απόγευμα του Σαββάτου (16/06/2018) οπρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζαέφ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Λεβέντης στον Κοτζιά: Καθένας που βάζει υπογραφή, είναι και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό

«Κάθε ένας που βάζει μία υπογραφή, ιδιαίτερα αντίθετη με τη θέληση του λαού, είναι και υπόλογος. Θέλετε να μην διώκεται κανείς πουθενά και για τίποτα; Όσοι ασκουν δημόσια καθήκοντα, έχουν και τις ευθύνες τους. Συνηθίσαμε ότι κανείς σε αυτόν τον τόπο δεν τιμωρείται. Αυτό όμως δεν θα συμβαίνει στο μέλλον. Δεν σας απειλώ κύριε Κοτζιά, απλά σας παρακαλώ να το σκεφτείτε πριν βάλετε την υπογραφή σας. Είναι πολύ σοβαρή η παραχώρηση της Μακεδονίας. Θα λογοδοτήσετε. Υπάρχει ατομική ευθύνη κάθε βουλευτή», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «διαπράτει αθλιότητες πάνω στις αθλιότητες που έκανε η Νέα Δημοκρατία».

«Ο λαός δεν αντιδρούσε γιατί δεν είχε έρθει η φωτιά. Τώρα η φωτιά πλησιάζει. Δίνεται η λέξη Μακεδονία που περιέχει ό,τι πιο αλυτρωτικό. Πάτε να κάνετε ένα έγκλημα. Η φωτιά πλησιάζει και ο λαός βλέπει ότι παραχωρείται η λέξη «Μακεδονία». Τώρα χρειάζεται όλα τα κόμματα να κάνουν ένα βήμα πίσω και να ευθυγραμμιστούν με αυτό που ζητά ο ελληνικός λαός. Αυτή η αίθουσα έχει ως ρόλο να προλαμβάνει εγκλήματα» είπε, μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας πως πάνε να υπογράψουν μία ανέντιμη συμφωνία. Μάλιστα, ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, λέγοντας πως πρέπει να υποκύπτουμε στη θέληση του λαού.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Βασίλη Λεβέντη:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις από τη Βουλή