ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Τσίπρα και Καμμένο: Σας αξίζει το Νόμπελ της πολιτικής απάτης

Μητσοτάκης για Τσίπρα και Καμμένο: Σας αξίζει το Νόμπελ της πολιτικής απάτης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτός ο άνθρωπος που είδατε πριν από λίγο στο βήμα είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπουμε μόνον εδώ αλλά και εκτός Ελλάδος. Και μόνο γι' αυτό το λόγο άξιζε η πρόταση μομφής», δήλωσε απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο, κατά την έναρξη της ομιλίας του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζαέφ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κυβερνητικό εταίρο ότι με την ομιλία του προχώρησε σε ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού, που δεν έχει ξαναδεί μέσα στη Βουλή.

Συνεχίζοντας τα πυρά κάτα της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως υποθηκεύει το μέλλον της χώρας, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα εθνικά θέματα.

Όποιος ψηφίσει κατά της μομφής, παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες

Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στη χώρα με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο και τη συμφωνία για το Σκοπιανό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή και πρόσθεσε: «Για αυτό είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε».

Εξήγησε ότι κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής για να θέσει όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους και συμπλήρωσε: «Ψήφος κατά της πρότασης μομφής σήμερα, είναι υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό αύριο. Όποιος την ψηφίσει παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα».

«Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης»

Στο σημείο αυτό εστίασε στους ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο. «Λένε ότι διαφωνούν, αλλά στηρίζουν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία» είπε. «Σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης και στους δυο σας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.

Εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε για μυστική διπλωματία, περιφρόνηση των πολιτών και εργαλειοποίηση ενός εθνικού θέματος για την επίτευξη κομματικών σκοπών. Ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τους πολίτες που διαμαρτύρονται, αλλά η ΝΔ δεν υποδαυλίζει τα ποτάμια της οργής. «Προσπαθούμε να σας σταματήσουμε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ εσείς έχετε το θράσος να μας επιρρίπτεται ευθύνες για τον διχασμό που καλλιεργήσατε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν ξέρετε πού βάζετε την υπογραφή σας κ. Τσίπρα»

«Από αύριο η ιστορία θα γράψει ότι θα είστε ο πρωθυπουργός που είπατε ''ναι'' σε όλα αυτά που οι προκάτοχοί σας είπαν ''όχι''» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μίλησε για πρωτοφανή οπισθοχώρηση από την εθνική γραμμή.

Το erga omnes ουσιαστικά δεν διασφαλίζεται δήλωσε για την ουσία της συμφωνίας. «Στο μεσοδιάστημα θα παράγονται τετελεσμένα που δεν θα μπορούν να αναιρεθούν», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, είστε συνυπεύθυνοι γι΄ αυτό που πάει να γίνει αύριο στις Πρέσπες», ανέφερε ρίχνοντας το μπαλάκι και στους βουλευτές της βόρειας Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, απευθυνόμενος και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα του υπενθύμισε ότι στο διάγγελμά του ανέφερε ότι «οι γείτονες μας συμφώνησαν να ονομάσουν τη χώρα σε Severna Makedonija. «Πού είναι το Severna Makedonija κ. Τσίπρα. Μάλλον δεν ξέρετε πού βάζετε την υπογραφή σας. Αμφιβάλλω αν είχατε διαβάσει τη συμφωνία», είπε ανεβάζοντας αι άλλο τους τόνους.

«Σκέτο Μακεδονία θέλατε κ. Τσίπρα εσείς και οι σύντροφοι σας», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είστε έτοιμος να υπογράψετε μία συμφωνία που για εμένα αποτελεί μείζονα εθνική υποχώρηση, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» τόνισε και επισήμανε στον πρωθυπουργό ότι θα έπρεπε να τον ανησυχούν τα καλά λόγια από το εξωτερικό.

«Οι εκλογές είναι θέμα μηνών και θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει: του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολίτευσης» κατέληξε και κάλεσε όσους αντιλαμβάνονται το βάρος της ευθύνης να υπερψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή:

Σχετικές ειδήσεις