Finos Film: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Γαϊδάρου με αξέχαστες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου

Οι αξέχαστοι γάιδαροι του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Finos Film: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Γαϊδάρου με αξέχαστες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου
Snapshot
  • Η Φίνος Φιλμ αφιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Γαϊδάρου στον «Λάμπη», τον γάιδαρο από τη «Μανταλένα», επισημαίνοντας τη φροντίδα και τον σεβασμό κατά τα γυρίσματα.
  • Οι γάιδαροι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε κλασικές ελληνικές ταινίες της Finos Film, όπως το «Πετάει ο γάιδαρος;», το «Είμαι γάιδαρος» και τα «Κίτρινα Γάντια».
  • Η Γεωργία Βασιλειάδου τραγούδησε το «Κυρ
  • Μέντιο» στην ταινία «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», δημιουργώντας μια χαρακτηριστική στιγμή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Snapshot powered by AI

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαϊδάρου (8/5), η Finos Film δημοσίευσε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα πιο αγαπημένα τετράποδα του ελληνικού σινεμά, θυμίζοντας σκηνές που άφησαν εποχή στη μεγάλη οθόνη.

Στο επίκεντρο της ανάρτησης βρέθηκε ο «Λάμπης», ο γάιδαρος από τη θρυλική Μανταλένα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με τη λεζάντα να αναφέρει πως το ζώο αντιμετωπίστηκε με φροντίδα και σεβασμό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Οι γάιδαροι που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο

Οι γάιδαροι έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα σε πολλές κλασικές ταινίες της Finos Film, συμμετέχοντας σε σκηνές που μέχρι σήμερα παραμένουν αξέχαστες για το κοινό.

Από το «Πετάει ο γάιδαρος;» μέχρι το «Είμαι γάιδαρος», με τον Θανάση Βέγγο, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον Κώστα Βουτσά, μέχρι τις αναφορές στα «Κίτρινα Γάντια» με τον Νίκο Σταυρίδη και την «Κυρά μας η Μαμή», τα συμπαθή τετράποδα είχαν πάντα ξεχωριστό ρόλο στις ελληνικές παραγωγές.

Το τραγούδι της Γεωργίας Βασιλειάδου για τον «Κυρ-Μέντιο»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην Γεωργία Βασιλειάδου, η οποία τραγούδησε το «Κυρ-Μέντιο» στην ταινία «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή