ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΚΕΔΕ: Συμφωνεί στον επανέλεγχο επιχορηγήσεων και προσλήψεων

ΚΕΔΕ: Συμφωνεί στον επανέλεγχο επιχορηγήσεων και προσλήψεων

Η ΚΕΔΕ, τάσσεται υπέρ του επανέλεγχου των δικαιολογητικών πρόσληψης των εργαζομένων στους δήμους , όπως αναφέρει με σχετική με επιστολή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη.

«Παρά το γεγονός ότι ο επανέλεγχος της νομιμότητας των προσλήψεων στους δήμους επιβαρύνει δραματικά το ολιγάριθμο προσωπικό που διαθέτουμε με επιπρόσθετη γραφειοκρατία, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με ενέργειες παρεμπόδισης του επανέλεγχου, γιατί αφενός μεν ακόμη και οι πιο αστήριχτες υπόνοιες πρέπει να ξεκαθαρίζουν, αφετέρου κάθε πιθανή έκνομη διαδικασία πρέπει να πατάσσεται» αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης.

Ο κ. Ασκούνης σημειώνει ότι η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να αντιτεθεί στον επανέλεγχο, από τη στιγμή που αποτελεί διακηρυγμένη αρχή της η απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και η δημιουργία προϋποθέσεων καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στους δήμους.

Στο ίδιο πνεύμα, της «πλήρους διαφάνειας παντού» κινείται και η επιστολή που απέστειλε ο κ. Ασκούνης σήμερα και προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλο.

Όπως τονίζει, τα δημοσιεύματα περί «επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων του υπουργείου Εσωτερικών προς εκλεκτούς δημάρχους» δημιουργούν σοβαρό ζήτημα αποκατάστασης της αλήθειας και γι' αυτό ζητά από τον κ. Ντινόπουλο να γνωστοποιήσει τα στοιχεία χρηματοδοτήσεων των δήμων από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως σήμερα.

«Επειδή ο ισχυρισμός εγείρει μείζον θέμα ηθικής τάξεως μεταξύ των αιρετών, επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί επώδυνες περικοπές στους πόρους της, επειδή το θέμα της διαφάνειας, της τήρησης της νομιμότητας και της αντικειμενικότητας στην κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, αποτελεί θέμα αρχής για την ΚΕΔΕ, σας παρακαλώ όπως μας γνωστοποιήσετε τα σχετικά στοιχεία από την 1-1-2011 μέχρι σήμερα» επισημαίνεται στην επιστολή.

Διαβάστε επίσης

Οι μισοί νέοι στην Ελλάδα παραμένουν άνεργοι!