ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι νεοναζί αυξάνουν τη δύναμή τους στις δημοτικές εκλογές»

«Οι νεοναζί αυξάνουν τη δύναμή τους στις δημοτικές εκλογές»

Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σήμερα στο γερμανόφωνο τύπο που αναφέρονται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η Frankfurter Rundschau γράφει ρεπορτάζ με τον τίτλο «Οι νεοναζί αυξάνουν τη δύναμή τους στις δημοτικές εκλογές». Ωστόσο η εφημερίδα παρατηρεί: «Μια σαφής εικόνα της δύναμης των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπάρχει. Σε πολλές περιπτώσεις οι υποψήφιοι έθεσαν υποψηφιότητα έχοντας τη στήριξη περισσότερων κομμάτων. Στις δημοτικές εκλογές οι προσωπικότητες μετρούν περισσότερο από όσο τα κόμματα».

Δημοτικές εκλογές στην Αθήνα

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα γράφει: «Ο πρωθυπουργός Σαμαράς παραμένει υπό πίεση μετά τον πρώτο γύρο. Θα πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις μέχρι τις ευρωεκλογές. Μια νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της κυβέρνησής του, η οποία ούτως ή άλλως διαθέτει μια ισχνή πλειοψηφία 152 εκ των συνολικά 300 εδρών. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δεν έχει χάσει την ελπίδα ότι μπορεί να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της λιτότητας».

ΠΗΓΗ DW

Διαβάστε επίσης

Μπαράζ εμφανίσεων Σαμαρά