ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο Σαλβίνι «γλεντάει» τις Βρυξέλλες: Θα κατέβω για πρόεδρος της Κομισιόν

Ο Σαλβίνι «γλεντάει» τις Βρυξέλλες: Θα κατέβω για πρόεδρος της Κομισιόν

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, συνεχίζει να «τρολάρει» και να «γλεντάει» την νομενκλατούρα των Βρυξελλών και να τους προκαλεί πολλαπλά εγκεφαλικά με τις δηλώσεις του. Τώρα άφησε ανοικτό, ορθάνοικτο θα έλεγα, το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Κομισιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica οΣαλβίνι δεν απέκλεισε το σενάριο αυτό, τονίζοντας ότι θα το σκεφθεί και θα αποφασίσει.

«Είναι αλήθεια, μου το έχουν ζητήσει φίλοι από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. Ο Μάιος είναι ακόμα μακριά. Έως τότε θα δούμε, θα το σκεφτώ», υποστήριξε ο Σαλβίνι, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης δημοτικότητας στην Ιταλία όπου το κόμμα του παραμένει πρώτο και με διαφορά.

Σημειώνεται πως ο Σαλβίνι πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία, όπου και δήλωσε ότι η Ιταλία είναι αντίθετη σε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Και μόνον ο τρόπος, με τον οποίο θέτει το ζήτημα στο τραπέζι, είναι στην κυριολεξία καταπληκτικός: Του το ζητάνε οι φίλοι του λέει και θα το σκεφτεί…

Φαντάζομαι τον κρύο ιδρώτα που θα επικρατεί στο διευθυντήριο των Βρυξελλών! Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αντιδράσεις από την καγκελάριο Μέρκελ ή από το «σωτήρα» της Ελλάδας, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ...

Διαβάστε επίσης: