ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το μεσσηνιακό λάδι που πήρε το χρυσό βραβείο γεύσης στη Ν. Υόρκη

Το μεσσηνιακό λάδι που πήρε το χρυσό βραβείο γεύσης στη Ν. Υόρκη

Δύο ακόμα βραβεύσεις για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο είχαμε στο διεθνή διαγωνισμό που έγινε στη Νέα Υόρκη. Από τις δεκαέξι περίπου ελληνικές συμμετοχές απέσπασαν χρυσά βραβεία το λάδι "Mani" της εταιρείας Μπλάουελ και το "My Olive Tree" της εταιρείας Μ. Καρελάς και αδέρφια.

Ας γνωρίσουμε όμως, καλύτερα το My Olive Tree!

gallery-img01

H ιδέα

Είμαστε μέλη μιας πολυπληθούς οικογένειας, η οποία αν και σκορπισμένη στον κόσμο, συνδέεται με την πατρογονική μας γη, η οποία βρίσκεται στον εύφορο Μεσσηνιακό Νότο. Χρησιμοποιούμε το λάδι το οποίο παράγεται από την "Κορωνέϊκη" ποικιλία ελιάς που καρπίζει στα κτήματά μας, εδώ και χρόνια. Το 2012, αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτό το πολύτιμο δώρο της φύσης, , με ανθρώπους που εκτιμούν ανάλογες γεύσεις και αξίες. Οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος ενεργοποίησαν όλο το εγχείρημα, κινητοποιώντας τα καλύτερα ταλέντα σε κάθε σχετικό τομέα. Tο αποτέλεσμα αυτής της προσεκτικής διαδικασίας, διατίθεται με το όνομα "My Olive Tree" από επιλεγμένα γκουρμέ σημεία. Τα ονόματα της οικογένειάς μας, είναι γραμμένα στα κλαδιά του δέντρου που χαρακτηρίζει κάθε μπουκάλι συσκευασίας. Είναι μια υπενθύμιση για την ταυτότητα και τις ρίζες μας, καθώς και για την ευθύνη που μοιραζόμαστε απέναντι στον κόσμο και το περιβάλλον. Είναι μια υπόσχεση που ανανεώνουμε και μια ειλικρινής, προσωπική πρόσκληση προς όλους όσοι επιλέγουν να μοιραστούν το λάδι μας.

gallery-img02b

Προϊόντα

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Tο λάδι "My Olive Tree", παράγεται με έναν προσεκτικά ζυγισμένο συνδυασμό παραδοσιακών πρακτικών και τεχνολογικών καινοτομιών. Τα δένδρα μας μεγαλώνουν με φυσικούς τρόπους φροντίδας σε μια αρχαία γη. Οι ελιές τους μαζεύονται με το χέρι και, μέσα σε ελάχιστο χρόνο υπόκεινται σε ψυχρή σύνθλιψη, σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο της ίδιας περιοχής. Ως αποτέλεσμα το λάδι μας έχει την ελάχιστη οξύτητα, καθώς μάλιστα δεν μεταχειριζόμαστε κανενός είδους χημικά πρόσθετα ή άλλη αντίστοιχη επεξεργασία. Η συσκευασία του, γίνεται για τους ίδιους λόγους, άμεσα και στον ίδιο τόπο, κάτω από τις πιο αυστηρές συνθήκες υγιεινής. Προϊόν του κόπου και της φροντίδας μιας οικογένειας και όχι μιας ανώνυμης, απρόσωπης εταιρείας, το "My Olive Tree", φτάνει στα χέρια σας ως το πανάρχαιο δώρο μιας καινούργιας φιλίας.

Οι ελιές Καλαμών "My Olive Tree" μαζεύονται με το χέρι από τους ελαιώνες της οικογενείας μας οι οποίοι βρίσκονται στον Μεσσηνιακό Νότο. Αμέσως μετά την συγκομιδή τους, υπόκεινται σε συγκεκριμένες διεργασίες και δοκιμάζονται μέχρις ότου να πληρούν τα γευστικά μας κριτήρια. Το θαλασσινό αλάτι, το ξίδι και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας είναι τα βασικά συστατικά της οικογενειακής μας συνταγής η οποία για δεκαετίες δίνει γευστική νότα στην διατροφή μας.