ΜΠΑΣΚΕΤ

ΝΒΑ: Σταματάει τα τεστ για χρήση μαριχουάνας

ΝΒΑ: Σταματάει τα τεστ για χρήση μαριχουάνας

ΝΒΑ: Στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη αποφάσισαν την ερχόμενη σεζόν να μην πραγματοποιήσουν τεστ για χρήση μαριχουάνας.

Να διατηρήσει μια απόφαση που πήρε κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης μετά το lockdown λόγω κορονοϊού αποφάσισε το ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, όπως είχε συμβεί στη «φούσκα» του Ορλάντο έτσι και τη σεζόν 2020/21 δεν θα γίνονται τυχαία τεστ για χρήση μαριχουάνας από τους αθλητές.

Αυτό αναφέρει ο Ben Dowsett, ο οποίος υπογραμμίζει επίσης ότι το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης στηρίζεται στο γεγονός ότι λόγω της πανδημίας είναι απαραίτητο να περιοριστούν οι άσκοπες επαφές.

Από την άλλη, πάντως, διευκρινίζεται ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι έλεγχοι θα σταματήσουν εντελώς. Ουσιαστικά αυτό που αναμένεται να συμβεί είναι να γίνουν μόνο τα άκρως απαραίτητα τεστ. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως να περνούν από έλεγχο όσοι είχαν βρεθεί θετικοί στο παρελθόν ή όσοι θεωρούνται ύποπτοι.

Να θυμίσουμε ότι η σεζόν στο ΝΒΑ ξεκινάει στις 22 Δεκεμβρίου με τις αναμετρήσεις Νετς-Ουόριορς και Λέικερς-Κλίπερς. Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο αγωνίζονται την επόμενη ημέρα (23/12) με τους Σέλτικς στη Βοστόνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Crash test τα εποχιακά για το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ανθοπωλείων