ΜΠΑΣΚΕΤ

Συγκλονίζει πρωταθλητής του ΝΒΑ - «Με φωνάζουν... κορονοϊό»

Συγκλονίζει πρωταθλητής του ΝΒΑ - «Με φωνάζουν... κορονοϊό»

Κορονοϊός: Ο πρωταθλητής με τους Τορόντο Ράπτορς, Τζέρεμι Λιν μίλησε για τον ρατσισμό που βιώνει στις ΗΠΑ λόγω της ασιατικής καταγωγής του.

Ο 32άχρονος γκαρντ έχει καταγωγή από την Ταϊβάν και μετράει εννιά σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Μάλιστα, τη σεζόν 2011/12 είχε τραβήξει όλα τα βλέμματα με το σερί καλών εμφανίσεων του, το οποίο «γέννησε» τη «Linsanity».

Ο Λιν, ο οποίος το 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Ράπτορς και την τρέχουσα σεζόν είναι παίκτη των Σάντα Κρουζ Ουόριορς της G-League, τόνισε ότι ακούει να τον φωνάζουν «κορονοϊό» την ώρα που αγωνίζεται.

«Το να είσαι Ασιάτης - Αμερικανός, δεν σημαίνει πως δεν βιώνεις τη φτώχεια και τον ρατσισμό. Το να είμαι βετεράνος εννέα χρόνων στο ΝΒΑ δεν με προστατεύει από το να με φωνάζουν “κορωνοϊο” στο γήπεδο» ανέφερε σε ποστ του στο instagram.

Επίσης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: «Οι Ασιάτες - Αμερικανοί έχουμε κουραστεί να μας λένε ότι δεν βιώνουμε ρατσισμό, έχουμε κουραστεί να μας λένε να κρατήσουμε τα κεφάλια μας κάτω και να μην δημιουργούμε προβλήματα. Είμαστε κουρασμένοι από τα στερεότυπα στο Χόλιγουντ που επηρεάζουν την ψυχή μας και μας περιορίζουν σαν οντότητες. Είμαστε κουρασμένοι να παραμένουμε αόρατοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις