ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η τρομακτική αποκάλυψη του - «Είχα τελειώσει αν... Το γόνατο είχε διαλυθεί»

Γιάννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
AP Images

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greek Freak» αποκάλυψε ότι αγωνίστηκε στα περσινά NBA Finals με τον κίνδυνο να πάθει σοβαρή ζημιά στο γόνατο του.

Ο Αντετοκούνμπο υπέστη έναν σοκαριστικό τραυματισμό στον τέταρτο τελικό της Ανατολής με τους Χοκς.

Ο «Greek Freak», υπέστη υπερέκταση γονάτου, ωστόσο την πέρασε σε χρόνο ρεκόρ κι έδωσε κανονικά το «παρών» στα NBA Finals. Η πραγματικότητα, όμως, είναι κάπως διαφορετική, καθώς ο σταρ των Μπακς αγωνίστηκε, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του την καριέρα.

«Με σκότωσε. Στον πρώτο τελικό, σε μία φάση, ο Τζέι Κράουντερ σούταρε και εγώ πάτησα στο πόδι του. Και ξέρεις, κάνει αυτή την κίνηση σαν κλωτσιά και ενώ προσπάθησα να τον αποφύγω, με κλώτσησε και το γόνατό μου έκανε υπερέκταση», ανέφερε στο «Athletic» και συνέχισε: «Αν το γόνατο μου πάθαινε για άλλη μία φορά υπερέκταση, είχα τελειώσει. Δεν υπήρχε τίποτα για να κοπεί εκεί. Ήμουν ήδη διαλυμένος. Το κομμάτι που με προστατεύει από μία πιθανή ρήξη χιαστού ή ρήξη συνδέσμων είχε ήδη κοπεί. Αυτό εμποδίζει το πόδι σου να μην πάει εντελώς στην αντίθετη φορά. Είχε σκιστεί. Οπότε αν πάθαινα άλλη μία υπερέκταση, θα ήταν το τέλος για εμένα».

«Δεν φοράω αυτή τη μαλ…»

Μάλιστα, ο Γιάννης αρνήθηκε να φορέσει μια επιγονατίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά στους ανθρώπους της ομάδας ότι: «Διάβολε! Όχι. Με τίποτα. Δεν φοράω αυτή τη μαλ... Οι Μπακς μου είπανε ότι φοράει τέτοια ο Γκόραν Ντράγκιτς και ο Τιμ Ντάνκαν», για να εξηγήσει ότι: «Έχω αυτή τη νοοτροπία, με τη μαμά και τον μπαμπά μου, όταν δούλευαν στην Ελλάδα, δεν ένιωθαν πόνο. Γιατί; Γιατί να αισθανθώ εγώ πόνο τώρα. Δεν πονούσαν, δεν γκρίνιαζαν. Δεν είδα τον μπαμπά μου να κλαίει επειδή πονάει. Ούτε τη μητέρα μου. Ετσι έχω μεγαλώσει. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, δεν ήταν για εμένα».

Διαβάστε επίσης:

NBA: «Οδοστρωτήρας» Αντετοκούνμπο «πάτησε» τους Κινγκς

NBA: Οι Μπακς έσπασαν την κατάρα στη Γιούτα με 30αρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

NBA: Οι Ουόριορς έβαλαν στοπ σε Αντετοκούνμπο και Μπακς (pics+vids)