ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ανδριανός «παίζει» με την ασφάλεια του κόσμου στο ΟΑΚΑ

Ο Ανδριανός «παίζει» με την ασφάλεια του κόσμου στο ΟΑΚΑ

Την επιδεικτική αδιαφορία του υφυπουργού αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος αντιδρά σαν... Κινέζος, στις καταγγελίες ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού για τη λειτουργία της διοίκησης του ΟΑΚΑ στον τομέα του ελέγχου της νόμιμης προσέλευσης οπαδών στο κλειστό, καυτηριάζει η διοίκηση της ΚΑΕ με νέα ανακοίνωσή της.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Ανδριανός, αν και απόλυτα υπεύθυνος για την διερεύνηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, κωφεύει και επιχειρεί με τη... σιωπή του να αποφύγει την ανάληψη της ευθύνης που του αναλογεί σε απόλυτο βαθμό.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αρνείται να «προστατεύσει» τα συμφέροντα και του ίδιου του κράτους, αλλά και του Παναθηναϊκού που εδώ και χρόνια συντηρεί με την παρουσία του στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το σύνολο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.

Διότι από τα «ενοίκια» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τα ποσοστά επί των εισπράξεων από τα εισιτήρια, χρηματοδοτείται ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας του ΟΑΚΑ.

Ο κ. Ανδριανός που θα έπρεπε -φυσιολογικά- να ανακινήσει εκείνος το θέμα, για την καθ' όλα νόμιμη και με εισιτήριο είσοδο των οπαδών στο κλειστό, εξακολουθεί να αδιαφορεί προκλητικά.

Και να μην απαντά στους πράσινους, όχι μέσω ανακοινώσεων, αλλά επί της ουσίας με την ανάληψη των πρωτοβουλιών και των δράσεων που πρέπει έναντι της διοίκησης του γηπέδου μπάσκετ, για να λυθεί το πρόβλημα που χρονίζει στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αυτό της εισόδου χωρίς εισιτήριο μεγάλου αριθμού οπαδών στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

Μια σειρά επιστολών της πράσινης ΚΑΕ προς τον κ. Ανδριανό για το θέμα των χρήσης και σωστής λειτουργίας των τουρνικέ, φαίνεται ότι καταλήγει στον κάθαλο των αχρήστων του αρμόδιου υπουργού και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά.

Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, καθώς η οικονομική ζημιά και για τα έσοδα του ίδιου του κράτους και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι τεράστια. Και αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν απασχολεί έναν υπουργό της κυβέρνησης το θέμα των εσόδων μιας ανώνυμης εταιρίας, σίγουρα δεν μπορεί να μην τον απασχολεί, απαγορεύεται να μην τον απασχολεί, η τήρηση των κανόνων ασφάλειας, αλλά και η διαφυγή εσόδων υπέρ του κράτους.

Και μάλιστα, με την ευθύνη να βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το Υφυπουργείο Αθλητισμού του οποίου ο κ. Ανδριανός ηγείται και φυσικά τη ΓΓΑ, που επίσης λειτουργεί υπό τη δική του εποπτεία.

Οφείλει, λοιπόν, ο κ. Ανδριανός δημοσίως να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν... αγγίζει την καυτή πατάτα της λειτουργίας των τουρνικέ στο κλειστό του ΟΑΚΑ και να σταματήσει το κρυφτούλι, αντιλαμβανόμενος πως και πέρα από το ζήτημα της απώλειας εσόδων για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τίθεται και το θεμα της ασφάλειας των οπαδών και της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων του Παναθηναϊκού.

Και σε αυτό το μέτωπο, ίσως θα πρέπει να «ταρακουνήσει» τον υφυπουργό αθλητισμού και ο κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ως υπουργός δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη, αλλά και άνθρωπος προερχόμενος από το χώρο του μπάσκετ, γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε στην κυβέρνηση, πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλούς και νόμιμης προσέλευσης και παρουσίας οπαδών στα γήπεδα της Ελλάδας.

Γι' αυτό και η Αστυνομία πρέπει να συνδράμει προς την κατεύθυνση όσων υποστηρίζει η πράσινη ΚΑΕ και να τραβήξει το... αυτί στους διοικούντες το ΟΑΚΑ και φυσικά να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Ανδριανό, προκειμένου να δοθεί η λύση που πρέπει και να μη φτάσουμε στο σημείο να συμβεί κάποια τραγωδία πρώτα, για να λυθεί το πρόβλημα μετά...

Διαβάστε αναλυτικά τη νέα ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το καυτό ζήτημα της μη σωστής λειτουργίας των τουρνικέ στο κλειστό του ΟΑΚΑ:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την απορία και κυρίως την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού και το ΔΣ του ΟΑΚΑ κωφεύουν για τα τόσο σημαντικά ζητήματα τα οποία τους θέσαμε σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις κι επιστολές μας, τόσο πρόσφατα όσο και κατά το παρελθόν.

Το γεγονός ότι δεν μας έχει παραχωρηθεί το σύστημα των τουρνικέ για κατάλληλη χρήση- παρά τις διαρκείς οχλήσεις μας προς τους υπευθύνους- είναι κάτι που εξακολουθεί να μας προκαλεί απορία όταν έχουν υπογραφεί ακόμα και συμβάσεις εδώ και χρόνια!

Οι υπεύθυνοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σε κάθε αγώνα, κάνουν ό,τι καλύτερο προκειμένου να είναι ασφαλείς οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να αντιλαμβάνονται το σεβασμό μας αλλά και να διεξάγονται οι αγώνες μας μέσα στα νομικά πλαίσια.

Παρά τις προσπάθειές μας όμως, καταφέρνουν και διεισδύουν στο ΟΑΚΑ άνθρωποι χωρίς εισιτήριο με αποτέλεσμα αφενός μεν να δυσκολευόμαστε να εγγυηθούμε για την ομαλότητα (από τη στιγμή που είναι ανεξέλεγκτοι) αφετέρου δε να προκαλείται οικονομική ζημιά στην εταιρεία μας. Εκτός φυσικά από το γεγονός ότι δεν διασφαλίζεται η νομιμότητα όταν- χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς- εξισώνονται ο άνθρωπος που αγοράζει το εισιτήριο του και ο «τσαμπατζής».

Παρότι έχουμε θέσει τόσο σημαντικά ζητήματα, αντιμετωπίζουμε την προκλητική αδιαφορία του Υφυπουργού κ.Ανδριανού, της ΓΓΑ αλλά και του ΔΣ του ΟΑΚΑ. Η ουσία είναι ότι παραμονή ενός αγώνα όπου αναμένεται πλήθος κόσμου και πάλι (με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Αρμάνι Μιλάνο, την Παρασκευή 7/11 και ώρα 9.45μ.μ) είμαστε αναγκασμένοι να ανεχτούμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, που δεν προκαλέσαμε κι ενώ επιδιώκουμε διαρκώς να βρούμε λύση, μας αντιμετωπίζουν με αδιαφορία.

Για μια ακόμα φορά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανταπόκριση όσων αρνούνται να συνεργαστούν ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να επιτευχθούν τα… αυτονόητα.
Ελπίζουμε στην καλή συνεργασία με την Αστυνομία η οποία άλλωστε λαμβάνει ανταποδοτικά χρηματικά οφέλη για την παρουσία των δυνάμεών της στο γήπεδο.

Επειδή απ’ ότι φαίνεται η νομική οδός αποτελεί μονόδρομο, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου για την υλοποίηση των αιτημάτων της, την αποκατάσταση της ζημίας που υφίσταται και την διεκδίκηση των διαφυγόντων κερδών της.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν θεωρεί… πολυτέλεια αλλά ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το να διασφαλίσει την επένδυσή της, την ασφάλεια του κόσμου αλλά και τη διεξαγωγή των αγώνων μέσα στα νομικά πλαίσια.

Κι επ’ αυτών δεν διαπραγματεύεται, δεν αδιαφορεί, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ».