ΜΠΑΣΚΕΤ

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 75-65: Ξέμεινε από δυνάμεις και αποχαιρέτησε την τετράδα

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 75-65: Ξέμεινε από δυνάμεις και αποχαιρέτησε την τετράδα

Την ήττα με 75-65 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Τουρκία από την Αναντολού Εφές για την 23η αγωνιστική της διοργάνωσης και συνεχίζει να μην μπορεί να κερδίζει στην Euroleague 

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στο «Σινάν Ερντέμ», όπου υπέστη την τέταρτη διαδοχική ήττα του και 11η στο σύνολο στην Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 75-65 από την Αναντολού Εφές, για την 23η αγωνιστική, βλέποντας τις ελπίδες κατάκτησης της τέταρτης θέση να εξανεμίζονται, καθώς οι Πειραιώτες απέχουν τρεις νίκες από την τουρκική ομάδα (15-8), ενώ έχασαν και τη διαφορά της νίκης στο ΣΕΦ (+7, 88-81).

Οι Πειραιώτες είχαν σε καλό απόγευμα τους Γιάνις Στρέλνιεκς, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μπριάντε Ουέμπερ, όμως η απουσία του Βασίλη Σπανούλη φάνηκε σε στιγμές που ήταν αναγκαίο ένα μεγάλο σουτ ή κάποιοι μαζεμένοι πόντοι. Από την άλλη πλευρά, η Εφές έδειξε καλή ανά διαστήματα και φάνηκε πιο ποιοτική στα σημεία που είχε την υπεροχή. Ξεχώρισαν οι Αντριέν Μοερμάν, Κρούνοσλαβ Σίμον και Βασίλιε Μίσιτς από τους νικητές, που ανέβηκαν στο 15-8 και παρέμειναν στη 4η θέση της Regular Season της Euroleague.

Πλέον θα πρέπει στα επόμενα ματς αν δεν θέλουν να έχουν θέματα ακόμα και με την πρόκριση στην επόμενη φάση να πάρουν κάποιες νίκες όπως αυτή της 24ης αγωνιστικής κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα άστοχος στα πρώτα τρία λεπτά του παιχνιδιού. Εκτός, όμως, από άστοχοι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν και πολλά εύκολα λάθη επιθετικά και έτσι οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 8-2 και λίγο αργότερα με 18-9. Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μπριαντέ Γουέμπερ ήταν οι μόνοι που σκόραραν, αλλά όταν στην εξίσωση μπήκαν Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ και Λεντέι, η κατάσταση άλλαξε. Ο Ολυμπιακός παίζοντας τρομερή άμυνα και με τον Παπανικολάου να προσφέρει σε κάθε μεριά του παρκέ, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έκανε σερί 17-0 για το 18-26 στο 12’.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, και πάλι πολλά λάθη και αστοχία κόστισαν στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ και έτσι η Αναντολού Εφές βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι και μάλιστα να περάσει μπροστά στο ημίχρονο 36-35. Το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό. Με επιμέρους 10-2, η ομάδα του Αταμάν προηγήθηκε 47-37 στο 25’. Ο Στρέλνιεκς ανέλαβε δράση σε εκείνο το σημείο και έτσι πλησίασε σε 51-49 μετά από τρία λεπτά με τον Λετονό να είναι ασταμάτητος.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι με σερί 9-0, πήγαν για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους στο ματς (60-49) στο 31’. Η αφύπνιση του Πρίντεζη και η εξαιρετική άμυνα των Πειραιωτών τους έφεραν στο 62-59 στο 35’. Έτσι, οι έξι συνεχόμενοι πόντοι του «Πριντ» βοήθησαν για το επιμέρους 2-10 και τη μείωση του σκορ σε 62-59. H Εφές αντέδρασε και με σερί 6-0 ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για το 68-59 στο 37’.

Σχετικές ειδήσεις