ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Α2 και επίσημα ο Ολυμπιακός

Στην Α2 και επίσημα ο Ολυμπιακός

Και επίσημα οι Πειραιώτες υποβιβάζονται.

Στην Α2 θα βρει η νέα σεζόν τον Ολυμπιακό καθώς ο Αθλητικός Δικαστής ανακοίνωσε και επίσημα τον υποβιβασμό των Πειραιωτών.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την άρνηση του Ολυμπιακού να αγωνιστεί για ακόμη μια φορά σε αγώνα της Basketball League κόντρα στον Παναθηναϊκό για την πρώτη φάση των play off, η οποία ήταν η δεύτερη, με αποτέλεσμα τον ιστορικό υποβιβασμό στην Α2.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 με -6 βαθμούς, όπως αναφέρει η απόφαση.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για μη διεξαγωγή προγραμματισμένου αγώνα από υπαιτιότητά της μηδενισμό της ομάδας της καθώς και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου της και

β) για μη συμμετοχή της ομάδας της σε αγώνα Πρωταθλήματος κατά τη φάση των play-offs συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας την ποινή του αποκλεισμού της από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των play – offs και της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ, ενώ ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο, δεν αντικαθίσταται και το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτή κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου Πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που καταλαμβάνουν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία αγωνιστικά, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ της 20-05-2019».

Το χρονικό των αποχωρήσεων

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ξεκίνησε τον κύκλο των συνεχόμενων αποχωρήσεων στις 13 Φεβρουαρίου, στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με πρόφαση διαιτητικές αποφάσεις, οι «ερυθρόλευκοι» το... έσκασαν στο ημίχρονο με το σκορ στο ευρύ 40-25.

Απο εκείνη την ημέρα και μετά ο Ολυμπιακός πεισματικά αρνούνταν να αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό με πρόφαση την διαιτησία ζητώντας να καταστρατηγηθούν οι κανονισμοί και να μην ορίζονται συγκεκριμένοι διαιτητές ή να έρθουν να σφυρίξουν ξένοι.

Η δεύτερη συνολικά, αλλά πρώτη στο πρωτάθλημα, ήρθε στις 17 Μαρτίου. Οι Πειραιώτες δεν μπήκαν καν στον κόπο να πάνε στο ΣΕΦ αυτή την φορά, με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να εμμένουν στην απόφασή τους. Ο Παναθηναϊκός, τον οποίο θα αντιμετώπιζαν ξανά οι Πειραιώτες, έφτασε στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ για έναν άκοπο ροζ φύλο.

Και φτάσαμε στις 20 Μαΐου, όταν για τον πρώτο αγώνα των play off, η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να διασυρθεί χωρίς να αγωνιστεί επιλέγοντας να μην κατέβει ποτέ στο γήπεδο.

Η συνέχεια της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ είναι πλέον στην Α2, με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να χρεώνονται την πλέον «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου...

Διαβάστε επίσης:

120 δόσεις: Πώς να κερδίσετε από τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία

Συντάξεις Ιουνίου 2019: Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι - Ημερομηνίες ανά Ταμείο